ΟΔΟΣ ΑΤΕ: Μειοδότησε στην Πατρών – Πύργου – Σημαντικό βήμα για τη μείωση επικινδυνότητας

image 608838
Η κατασκευαστική εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ, μειοδότησε στη δημοπράτηση του διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το έργο αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στη ΝΕΟ Πατρών – Πύργου.
Οπως έγραψε το ypodomes.gr, από τις 13 εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, η ΟΔΟΣ ΑΤΕ μειοδότησε με ποσοστό έκπτωσης που έφτασε το 53,65%. Το έργο έχει κόστος με ΦΠΑ 30 εκατ. ευρώ.

Η ΕΟ Πατρών-Πύργου χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας με πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα κάθε έτος. Μέχρι την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής, εξήγγειλε και προώθησε την υλοποίηση αυτού του έργου, για να διορθωθούν, στα μέτρα του εφικτού, οι κακές συνθήκες οδήγησης στον άξονα των 80 συνολικά χιλιομέτρων και να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας.
Η διάρκεια των έργων έχει εκτιμηθεί σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Στόχος είναι η θωράκιση του δρόμου να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2022.
Ο υφιστάμενος οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος, από το τέλος της παράκαμψης Πατρών μέχρι την αρχή της παράκαμψης Πύργου (πριν από το αστικό τμήμα Πύργου), έχει μήκος περί τα 80 χλμ. Το αρχικό τμήμα μήκους 12,80 χλμ. είναι κοινό με τον μελλοντικό αυτοκινητόδρομο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι το αστικοποιημένο τμήμα του Πύργου με τις διαμορφωμένες παράπλευρες οδούς έχει μήκος 66,70 χλμ.

Τα έργα που αποτελούν αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας, είναι τα ακόλουθα:
> Κλαδοκοπές και φυτοκοπές της παράπλευρης βλάστησης και καθαρισμός των τάφρων κατά μήκος της οδού,
> Εκσκαφή – φρεαζάρισμα υφιστάμενου οδοστρώματος σε πάχος 0,01μ έως 0,06μ σε όλο το μήκος της οδού,
> Διάστρωση αντιολισθηρής στρώσης σε όλο το μήκος της οδού,
> Διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού,
> Διαχωρισμός κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα πλαστικά κολονάκια σήμανσης,
> Αντικατάσταση / συμπλήρωση πινακίδων,
> Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε μήκος περίπου 45 χλμ., συνολικά και στις 2 κατευθύνσεις κυκλοφορίας,
> Φωτεινή σηματοδότηση σε 18 υφιστάμενους κόμβους,
> Κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 υφιστάμενους κόμβους,
> Κατασκευή 5 διαβάσεων πεζών,
> Λειτουργία του έργου κατά τον χρόνο συντήρησης.

Με τις παρεμβάσεις αυτές, θα επιτευχθεί η άμεση αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου, ενώ παράλληλα προχωρούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα οι ενέργειες για να κατασκευαστεί ο νέος που τελικά θα συνδέει τον Πύργο με την Αθήνα σε χρόνο μικρότερο από 3 ώρες.

Η ΟΔΟΣ ΑΤΕ είναι τεχνική εταιρεία των αδελφών Σπύρου, Λεωνίδα και Δημητρίου Τσίγκου με έδρα την Αττική, ενώ διατηρεί γραφεία και στη Βοιωτία. Κατέχει μεταξύ άλλων άδεια για οδικά έργα 5ης τάξης.
Η εταιρεία έχει επίσης αναλάβει και τα έργα οδικής ασφάλειας του υπουργείου ΥΠΟΜΕ στον άξονα Πύργος-Καλό Νερό.
Το άλλο μεγάλο πρόγραμμα που έχει αναλάβει η εταιρεία, αφορά Η ΟΔΟΣ ΑΤΕ μειοδότησε στο γιγαντιαίο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε 127 δρόμους της Αθήνας με συνολικό κόστος 42 εκατ. ευρώ.
Σ.Π.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ρωσικο
fotia ziria 9
fame
fotia ziria 6