Οι 3 ιδανικοί τρόποι να «γυρίσεις» μία κακή μέρα – Πώς θα επαναφέρεις την καλή σου διάθεση

Είναι εκείνες οι μέρες που θες να κουλουριαστείς στον καναπέ σε εμβρυακή στάση και να αναλάβει κάποιος άλλος να λύσει τα προβλήματα που έχουν πέσει στους δικούς σου ώμους.

Οι 3 ιδανικοί τρόποι να «γυρίσεις» μία κακή μέρα – Πώς θα επαναφέρεις την καλή σου διάθεση Φωτογραφία από MART PRODUCTION (pexels.com)

Είναι απολύτως ανθρώπινο να μην πηγαίνουν όλες οι μέρες έτσι ακριβώς όπως τις είχες προγραμματίσει. Υπάρχουν και εκείνες που τίποτα δε μοιάζει να κυλά σύμφωνα με το πλάνο σου, σα να μην υπάρχει καμία απολύτως ροή, σαν όλα να πηγαίνουν στραβά.

Είναι εκείνες οι μέρες που θες να κουλουριαστείς στον καναπέ σε εμβρυακή στάση και να αναλάβει κάποιος άλλος να λύσει τα προβλήματα που έχουν πέσει στους δικούς σου ώμους.

Σε νιώθω, σε βλέπω, σε καταλαβαίνω, αλλά κάπως πρέπει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να αλλάζει τη διάθεση τέτοιων ημερών.

Ας δούμε 3 ιδανικούς τρόπους να «γυρίσουμε» μία κακή μέρα.

1. Νιώσε χαρά
Θα μου πεις κατά πάσα πιθανότητα «άσε μας κουκλίτσα μου» και δίκιο θα’χεις, όμως άκου με. Δεν αναφέρομαι στις ημέρες που όντως έχει συμβεί κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά στις ημέρες που περισσότερο επηρεάζεσαι από το πώς αισθάνεσαι για κάτι παρά από αυτό καθαυτό το συμβάν. Όταν χαλά η διάθεσή μας δηλαδή, για κάτι μικρό που σίγουρα δε θα θυμόμαστε σε έξι μήνες από τώρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου να νιώσει χαρά, να τονώσεις όλες αυτές τις ορμόνες ευτυχίας, όπως η οξυτοκίνη, η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες. Δύο απλοί τρόποι είναι να γυμναστείς και να αγκαλιάσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Προσπάθησε να κερδίσεις από όλες αυτές τις μικρές κινήσεις τη μέγιστη δυνατή χαρά.

2. Περιόρισε οτιδήποτε δεν είναι προτεραιότητα
Καμιά φορά, προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αποδείξουμε πως είμαστε υπεράνθρωποι και μπορούμε να τα καταφέρουμε και να τα προλάβουμε όλα, όσο κακή και εάν είναι η διάθεσή μας. Στην πραγματικότητα, δε χρειάζεται να πιέζουμε τόσο τον εαυτό μας, οπότε εάν έχεις μία κακή ημέρα, προσπάθησε να κάνεις τα απολύτως απαραίτητα και μάλιστα, χωρίς καμία απολύτως ενοχή. Και εάν πρέπει να γίνουν όλα, μάθε να ζητάς βοήθεια. Δε χρειάζεται να πνιγείς, προσπαθώντας απλά να κολυμπήσεις σε μία μέρα με κύματα σαν της Καλιφόρνια.

3. Βάλε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο
Σαν προεκλογική εκστρατεία ακούστηκε αυτό, όμως το σκεπτικό παραμένει σωστό. Συνήθως, όταν έχουμε μία δύσκολη μέρα, είμαστε σε τέτοια ψυχολογία που είναι μεγάλες πιθανότητες να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και την επόμενη, οπότε εκεί είναι που πρέπει έγκαιρα να κόψουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο που η μία κακή μέρα διαδέχεται την επόμενη. Και τι είναι σημαντικότερο; Η ξεκούρασή μας. Ψυχολογική, πνευματική, σωματική, όποιο είδος ξεκούρασης και εάν έχεις ανάγκη, άκου το σώμα σου, γιατί έτσι θα γεμίσεις ξανά μπαταρίες και θα επανέλθεις με καλύτερη διάθεση.

 

Με πληροφορίες από inc.com

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ