Οι δυο δικοί μας Νίκοι της Ευρώπης! Παπανδρέου και Αναδιώτης μιλούν αποκλειστικά στην «Π»

Ετοιμοι να παραγάγουν πολιτική και αποφασισμένοι να προβάλουν τις ελληνικές θέσεις στην Ευρωβουλή

Παπανδρέου Ο Νίκος Παπανδρέου και ο Νίκος Αναδιώτης μιλούν αποκλειστικά στην "Πελοπόννησο"

Το όνομα Νίκος προέρχεται από τη λέξη «Νίκη». Αυτό ακριβώς που κατέγραψαν σε προσωπικό επίπεδο και οι δυο συνονόματοι πρωταγωνιστές των επόμενων γραμμών.

Από την Κεντροαριστερά ορμώμενος ο πρώτος, με επώνυμο βαρύ σαν Ιστορία και από την παραδοσιακή Δεξιά ο δεύτερος -αν και για το κόμμα του οι όροι «Δεξιά» και «Αριστερά» είναι ξενόφερτοι!- και οι δυο δηλώνουν πανέτοιμοι για τα νέα τους καθήκοντα και για τις προκλήσεις της Ευρωβουλής.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Για τον Νίκο Παπανδρέου αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι όπως είχε δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Peloponnisos FM 104,1 στόχος του είναι να δείξει τον δρόμο της Σοσιαλδημοκρατίας στην επίλυση των σύγχρονων ζητημάτων της Ευρώπης. Οπως δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζει όλους.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, προκαλεί ήδη αναταράξεις, ενώ ουδείς είναι σε θέση να διακρίνει τις μελλοντικές της επιπτώσεις. Γι΄ αυτό και μεγαλώνει η ευθύνη που νιώθουμε οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες για να φτιάξουμε ανάχωμα σε αυτή την άνοδο, κυρίως όμως για να επαναφέρουμε στην πράξη τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, αυτές που είναι απαραίτητες για να συνεχίσει το έργο της ως μία πολιτική πρωτίστως ένωση διαφορετικών κρατών που ενδιαφέρονται όμως όλα για την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής.

Αντιστοίχως, η τεράστια αποχή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, φέρνοντάς μας προ της μεγάλης ευθύνης να πείσουμε ξανά τους Ελληνες-Ευρωπαίους πολίτες για την ανάγκη να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή που μου έκαναν οι Ελληνες ψηφοφόροι, επιβραβεύοντας το έργο μου τους τελευταίους 12 μήνες και στέλνοντάς με ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με γεμίζει ευθύνη για τη συνέχιση της προσπάθειας ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.

Την προσεχή πενταετία, οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας στην ΕΕ απαιτούν συγκρότηση, στοχοπροσήλωση και πολλή δουλειά. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι εκεί, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην απογοητεύσουμε εκείνους που μας στήριξαν και για να δείξουμε τον δρόμο της δημοκρατικής Ευρώπης στους υπόλοιπους. Πρώτιστο μέλημά μου, τα συμφέροντα της χώρας μας.

Γιατί τόσο το μέλλον της Ελλάδας όσο και εκείνο της Ευρώπης, είναι στα χέρια μας».

ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Βασικά είμαι χαρούμενος, όπως χαρούμενοι είναι και οι άνθρωποι που με αγαπούν», δήλωσε στην «Π» ο «ρούκι» στην Ευρωβουλή Νίκος Αναδιώτης και πρόσθεσε: «Δεν έχει προλάβει να αλλάξει κάτι στη ζωή μου μέσα σε μια ημέρα. Θα ήθελα να είμαστε δύο ή και περισσότεροι ευρωβουλευτές της Νίκης για να μιλάμε την ίδια γλώσσα στις Βρυξέλλες, αλλά η ουσία είναι ότι έστω και με μια παρουσία, ο στόχος επιτεύχθηκε.

Η πρώτη εκπροσώπηση της Νίκης στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τις πρώτες ευρωεκλογές στις οποίες συμμετείχε η κίνηση, είναι, πλέον, γεγονός. Θα πορευτούμε βήμα-βήμα, καθώς το απότομο ανέβασμα μπορεί να έχει κι απότομο κατέβασμα. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω όλον τον ελληνικό λαό κι όχι μόνον τους ψηφοφόρους μας». Στην ερώτηση για το αν η Νίκη είναι ακροδεξιό κόμμα, ο Ν. Αναδιώτης απάντησε τα εξής: «Στα κανάλια, μας λένε Ακροδεξιά. Εμείς πιστεύουμε στον Θεό και θέλουμε τα έθνη-κράτη της Ευρώπης να έχουν φωνή. Δεν θέλουμε τον ολοκληρωτισμό που κάποιοι επιβάλλουν. Η άνοδος των πατριωτικών κομμάτων είναι μια φυσιολογική αντίδραση των λαών».

Τέλος, ο Ν. Αναδιώτης αποκάλυψε ότι μαζί με όλο το επιστημονικό και γραμματειακό επιτελείο της Νίκης, που θα βρεθεί το επόμενο διάστημα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, θα πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά προς όφελος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop