Οι δυο πλευρές του Φεγγαριού

Η ΕΙΔΗΣΗ ότι ψηφιοποιούνται τα δημοτολόγια και τα ληξιαρχεία θα μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες ηλεκτρονικά, μπορεί να προέκυψε στην προεκλογική περίοδο, αλλά δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Εντάσσεται σε μια σειρά από πράξεις μέσω των οποίων η γραφειοκρατία απλοποιείται θαυματουργά -για τα παλιότερα δεδομένα της χώρας- και η διοίκηση εκσυγχρονίζεται.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ κανείς τα συνεχή, αντιπαραγωγικά τρεχάματα για απλές ατομικές υποθέσεις σε γκισέ και ταμεία, για να κρέμεται από ιδιόχειρα τεφτέρια και από σκυταλοδρομίες σφραγίδων και υπογραφών για μια απλή βεβαίωση, μια σταγόνα από έναν ωκεανό από συναφείς αναζητήσεις εγγράφων, που δολοφονούσαν τον χρόνο των πολιτών και τον εργασιακό βίο των υπαλλήλων, όπως βέβαια και το δημόσιο ταμείο.

Ακόµα και το κυκλοφοριακό είχε ως αιτία του αυτούς τους ατέλειωτους μαραθωνίους, που συνοδεύονταν από την πένθιμη φράση «αύριο έχω ΙΚΑ ή Εφορία»: Και τα δύο μαζί, αδύνατον.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ πατρίδα μας, βέβαια, και αυτά και εκείνα. Αυτά, ο εκσυγχρονισμός. Εκείνα, η αποκαρδιωτική υστέρηση στην οργάνωση των συγκοινωνιών, ο σνομπισμός του πολιτικού συστήματος απέναντι στα βάσανα και τους πρωτογονισμούς που ταλαιπωρούν την περιφερειακή Ελλάδα, όπως επίσης και τα υπολείμματα μιας «βαλκανικής» εργασιακής νοοτροπίας που στην περίπτωση των Τεμπών, μέσα από μια καταραμένη συρροή συγκυριών, οδήγησαν 57 ψυχές στον όλεθρο.

Η ΧΩΡΑ μας έχει δύο πρόσωπα. Αλλά όλοι βλέπουμε ότι η υγιής πλευρά κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αν θέλουμε να επικρατήσει πλήρως και να εκλείψει η σκοτεινή πλευρά του πλανήτη μας, δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε τις δυνάμεις που έχουν αυτόν το σκοπό ως θεμελιώδη προτεραιότητα.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, το μέλλον φαντάζει ως πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, ξέρουμε πώς μπορούμε να φτάσουμε ως εκεί. Ας κινηθούμε, λοιπόν.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ