Οι καταγγελίες, η βδελυγμία και η ουσία

Το κύριο άρθρο της “Π” ασχολείται με τις καταγγελίες για την περιοχή των Προσφυγικών.

Η ΕΛΑΣ απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις αναφορές ενός χρήστη ναρκωτικών που απασχόλησαν τις στήλες μας. Ο άνθρωπος αυτός διατείνεται ότι έχει στοιχεία να καταθέσει για εμπλοκή ενστόλων στη διακίνηση ναρκωτικών στα Προσφυγικά. Η Ερμού μιλά για απολύτως ασύστατες αιχμές, με ιδιοτελή ίσως αφετηρία. Είναι περιττό να τονιστεί ότι η δημόσια μεταφορά μιας αιτίασης δεν σημαίνει ασφαλώς και προσυπογραφή της. Από την άλλη, η αδυναμία για ολοκληρωμένη διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών, η οποία εμπίπτει στη δικαιοδοσία των ελεγκτικών αρχών και της δικαιοσύνης, δεν επιτρέπει αποσιώπηση, ειδάλλως η εξουσία θα μένει πάντα θωρακισμένη έναντι του ελέγχου, είτε είναι ανεπίληπτη είτε δεν είναι.

ΑΣ ΜΗ χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι ότι η διακίνηση ναρκωτικών έχει μακρά παράδοση σε ορισμένες περιοχές της πόλης. Υπάρχει η απάντηση ότι η καταστολή δεν θεραπεύει τη χρήση και ότι αν δυσκολέψεις τη διακίνηση σε μια περιοχή, θα τη μεταφέρεις σε μια άλλη. Επίσης, η ποινική μεταχείριση στη χαμηλή κλίμακα είναι ανώφελη και ότι η προτεραιότητα πέφτει στην αναζήτηση των μεγάλων ψαριών, στα οποία θα φτάσεις παρακολουθώντας τα μικρά. Αυτό όμως δεν αίρει δύο παραμέτρους. Η μία, αφορά τη βαριά κοινωνική όχληση για τη διακίνηση και χρήση εν μέση οδώ- μια όχληση που μετατρέπεται σε χρόνια απαξία και καχυποψία κατά της πολιτείας- και δεύτερη την αύξηση της πιθανότητας να προσβληθούν οι ιστοί των κρατικών υπηρεσιών από ιούς φαυλότητας, κάτι που μπορεί να επέρχεται με την εξοικείωση με ορισμένα φαινόμενα. Κάποιος που αισθάνεται ότι δεν διορθώνεται ο κόσμος, μπορεί να τείνει προς την άποψη ότι δεν θα χειροτερέψει καμία κατάσταση εάν χαλαστεί και αυτός.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ λόγους αυτούς, οι δημόσιες νύξεις αλλά και οι αναταράξεις ίσως πρέπει να είναι επιθυμητές, προκειμένου να μπορεί η γυναίκα του Καίσαρα να επιβεβαιώνει ανά διαστήματα την καθαρότητά της, αλλά και για να ζορίζονται περισσότερο και κάποια κακοποιά στοιχεία που υπερκμεταλλεύονται την αίσθηση της ματαιοπονίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ