Οι «Μελέκ» του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου παρουσιάστηκαν στον Πύργο ΦΩΤΟ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του δημοσιογράφου Κ. Λαμπρόπουλου «Το πράσινο φτερό-Η συνωμοσία των Μελέκ» – Ιστορικά γεγονότα σε διαφορετικό χωροχρόνο με κινηματογραφική πλοκή

Οι «Μελέκ» του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου παρουσιάστηκαν στον Πύργο ΦΩΤΟ

Ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα συνδυασμένα με μια περιπετειώδη μυθοπλασία είχαν την τιμητική τους στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου παρουσιάστηκε το βιβλίο του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου «Το πράσινο φτερό-Η συνωμοσία των Μελέκ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το βιβλιοπωλείο «Κορκολής» και τις εκδόσεις Αρμός, με τη στήριξη της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

– Τον συγγραφέα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Πύργο, καλωσόρισε ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος.

Ο κ. Αργυρόπουλος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, υπογραμμίζοντας τη στήριξή του σε κάθε πολιτιστική και πνευματική δράση στην πόλη.

Αναφέρθηκε στη σημειολογία των ημερομηνιών όπως καταγράφονται στο βιβλίο κάνοντας ειδική μνεία στο μήνυμα που περνάει ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του: αυτό της εθνικής ενότητας.

«Μέσα από το βιβλίο περνάει το μήνυμα πως όταν είμαστε ενωμένοι ως λαός, πετυχαίνουμε νίκες. Και έτσι οφείλουμε να είμαστε πάντα. Να ξεπερνάμε τα μικρά που μας χωρίζουν ως Έλληνες και να κοιτάζουμε τα «μεγάλα». Έτσι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Αργυρόπουλος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Τοποθετήσεις ομιλητών

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις ομιλίες των συντελεστών.

Ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» Πέτρος Γκίστης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα και την δημοσιογραφική του διαδρομή.

Ο Θοδωρής Λάμπρος μίλησε για το βιβλίο, τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν την χώρα σε περιπέτειες και αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα της Ιστορίας που περνάει μέσα από το βιβλίο του ο συγγραφέας.

Τέλος, ο συγγραφέας και επίσης δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», μίλησε για τα βιβλίο και τα ερεθίσματα που τον οδήγησαν σε μια κινηματογραφική πλοκή του έργου.

* * * Το βιβλίο αποτελεί μια μυθοπλασία που συνδυάζει ιστορικά στοιχεία και πραγματικά πρόσωπα, αλλά όλα αυτά σε έναν διαφορετικό χωροχρόνο από αυτόν που βίωσε η επίσημα καταγεγραμμένη Ιστορία.

Ο βασικός στόχος του συγγραφέα ήταν να γράψει μια περιπέτεια δράσης για να την απολαύσουν οι φίλοι. Υπάρχει όμως και ένα κρυμμένο μήνυμα: Αυτό της εθνικής ενότητας.

Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε η δημοσιογράφος Νάνσυ Σπυροπούλου, η οποία μετά το τέλος των ομιλιών έδωσε το λόγο στο κοινό και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Λάμπρο να προσφέρει την τελευταία έκδοση του Δήμου Πύργου «Από την Αρχαία Φειά στο Κατάκολο», την οποία και υπογράφει, σε όλους τους συντελεστές.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ