Οι παρενέργειες μια επίμονης ξεροκεφαλιάς

Το κύριο άρθρο της “Π” γράφει για τους ανεμβολίαστους πολίτες που νοσούν από κορονοϊό καθώς επίσης και για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ραγδαία οι εισαγωγές ασθενών κόβιντ στα νοσοκομεία της περιοχής. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους πρόκειται για ανεμβολίαστους πολίτες. Αποτελούν ζωντανή απόδειξη πόσο ανορθολογική επιλογή είναι η άρνηση του εμβολίου. Οπως επίσης οι εμβολιασμένοι αποτελούν ζωντανή απόδειξη μηδενικών ή τέλος πάντων επουσιωδών παρενεργειών που αποφέρει το σκεύασμα. Παρ’ όλα αυτά το αντιεμβολιαστικό κίνημα ελαχίστως κάμπτεται. Η σχετική μείωση του αριθμού των ανεμβολίαστων αποδίδεται κυρίως στην πίεση που ασκεί η πολιτεία μέσα από κυρώσεις και αποκλεισμούς. Δεν έχει στοιχεία ελεύθερης επιλογής.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η τάση αυτή σιγοντάρεται από επώνυμους παράγοντες, κυρίως του συνδικαλιστικού χώρου, που νομιμοποιούν την άρνηση του εμβολίου μέσα από δυναμική αποκήρυξη της υποχρεωτικότητας. Κόπτονται υπέρ των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημοκρατίας, ενώ στην πραγματικότητα κλείνουν το μάτι στους αρνητές του εμβολίου για να μη χάσουν την πρόσβασή τους στις κοινωνικές μάζες από τις οποίες αντλούν την προσωπική τους δύναμη.
ΛΥΠΗΡΗ στάση. Να δούμε ποιος θα ασχοληθεί με τα δικαιώματα ασθενών που δυσκολεύονται να βρουν θέση στις κλινικές για τις παθήσεις τους, επειδή οι χώροι καταλαμβάνονται από νοσούντες ανεμβολίαστους, που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να μην εμβολιάζονται και περιμένουν να τύχει σεβασμού ως αυτονόητο το δικαίωμά τους στη νοσηλεία.

 

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ
Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ βάση εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές είχε τις συνέπειες που αναμέναμε. Τα περιφερειακά τμήματα απειλούνται με ερήμωση αλλά και αρκετές κεντρικές σχολές εμφανίζουν σοβαρές απώλειες.
ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ σε νέους σχεδιασμούς. Που πρέπει να γίνουν όχι επειδή το απαιτεί η βάση, που σε ορισμένες περιπτώσεις ενδεχομένως ήταν αυθαίρετη, αλλά επειδή το απαιτούν οι σημερινές ανάγκες της αγοράς και της επιστήμης.
ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ έχουν δουλειά να κάνουν τον επόμενο καιρό. Ο ακαδημαϊκός χώρος θα τελεί υπό διαρκή ρευστότητα και νευρικότητα. Ας παράγει κάτι καλό η κινητικότητα αυτή και όχι αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ