Ωρωπός: ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή που η ΟΠΚΕ «μπουκάρει» στο σπίτι του αρχηγού της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια ΦΩΤΟ

Η συμμορία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους του Αυλώνα, της Μαλακάσας, της Συκάμινου και του Μαρκόπουλου Ωρωπού

Ωρωπός: ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή που η ΟΠΚΕ «μπουκάρει» στο σπίτι του αρχηγού της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια ΦΩΤΟ

Η επιχείρηση της ΟΠΚΕ στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στον Ωρωπό καταγράφεται σε βίντεο που φέρνει τη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Στο βίντεο φαίνονται άνδρες της ΟΠΚΕ στην επιχείρηση να σπάνε την πόρτα του σπιτιού στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στη συνέχεια να διεξάγουν έρευνες στον χώρο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι αστυνομικοί άνοιξαν τρύπες με ηλεκτρικά τρυπάνια στα ταβάνια από γυψοσανίδες και τους τοίχους προκειμένου να εντοπίσουν κλοπιμαία και κρυμμένα ναρκωτικά.

Στο ίδιο βίντεο φαίνονται μέλη της σπείρας να πανηγυρίζουν σκορπώντας χρήματα από τα σπίτια που είχαν αδειάσει.

Η συμμορία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους του Αυλώνα, της Μαλακάσας, της Συκάμινου και του Μαρκόπουλου Ωρωπού. Τα τρία μέλη που συνελήφθησαν, εμπλέκονται σε τουλάχιστον 30 κλοπές και απόπειρες από οικείες, κλοπή από όχημα καθώς και ληστρική επιδρομή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη της εγκληματικής ομάδας ανέρχονται ίσως και πάνω από το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κυνηγετικό όπλο, πλήθος ρολογιών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και το επιχειρησιακό όχημα του.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα του Τ.Α. Ωρωπού, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021 «χτυπούσαν» σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Ωρωπός: ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή που η ΟΠΚΕ «μπουκάρει» στο σπίτι του αρχηγού της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια ΦΩΤΟ Ωρωπός: ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή που η ΟΠΚΕ «μπουκάρει» στο σπίτι του αρχηγού της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια ΦΩΤΟ Ωρωπός: ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή που η ΟΠΚΕ «μπουκάρει» στο σπίτι του αρχηγού της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια ΦΩΤΟ

Πιο αναλυτικά, δρώντας μεθοδικά και έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, διέπρατταν κλοπές από οικίες σε περιοχές των ορεινών εδαφικών ενοτήτων του Ωρωπού επιδεικνύοντας παράλληλα, ιδιαίτερη προτίμηση στην αφαίρεση κυνηγετικών όπλων. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, χρησιμοποιούσαν ιδιόκτητα οχήματα ως «επιχειρησιακά», ακολουθούσαν σταθερά δρομολόγια προσέγγισης και απομάκρυνσης, ενώ ο τρόπος παραβίασης των οικιών ποίκιλε ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα ευάλωτα σημεία εισόδου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments