Ουκρανικός στρατός πλήττει ρωσικά πυραυλικά συστήματα στην Κριμαία

Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων, δύο ραντάρ των συστοιχιών S-300 και S-400 καταστράφηκαν.

Ουκρανία

Ο Ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε τρία ρωσικά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας της 11ης προς 12η Ιουνίου 2024.

Τα πλήγματα είχαν στόχο ένα σύστημα S-300 και δύο πιο προηγμένα συστήματα S-400 κοντά στην πόλη Μελμπέκ και την Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο.

«Ως αποτέλεσμα των πληγμάτων, δύο ραντάρ των συστοιχιών S-300 και S-400 καταστράφηκαν. Οι πληροφορίες σχετικά με το τρίτο ραντάρ διευκρινίζονται», αναφέρει στην ανακοίνωση του στο Telegram.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης που έχει διορισθεί από τη Ρωσία δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε την επίθεση με πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι δεν έχει προκληθεί ζημιά.

Στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές για εκρήξεις στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με το protothema, το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τις αναφορές. Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας αναφέρει επίσης ότι η επίθεση προκάλεσε την έκρηξη πυρομαχικών και στα τρία σημεία που επλήγησαν.

Προχθές, Δευτέρα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε τρία συστήματα αεράμυνας κοντά στην Γιεφπατόρια και το Τσορνομόσκ στη χερσόνησο, προκαλώντας επίσης ζημιές στα ραντάρ. Κατά τα δύο τελευταία χρόνια της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας, η Ουκρανία πραγματοποίησε πολλαπλές αεροπορικές και ναυτικές επιδρομές σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον στόλο της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία προσάρτησε βίαια την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και τη θεωρεί πλέον ως αναπόσπαστο μέρος της επικράτειάς της. Το Κίεβο έχει δεσμευτεί να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από την Κριμαία καθώς και από άλλα ουκρανικά εδάφη που αυτή τη στιγμή είναι υπό την κατοχή της Μόσχας.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αχαΐα: Η κατάθεση του φίλου του «εξαφανισμένου» ψαροντουφεκά – «Αναψα τον φακό και είχε χαθεί» ΦΩΤΟ

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας θέτουν Κωνσταντινόπουλος και Παπανδρέου, η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Δήμος – ΣΚΕΑΝΑ: Τα «τσούγκρισαν» μέσα για τα τραπεζάκια έξω

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα ,πού περιμένουμε 43άρια, πρόγνωση ανά ημέρα

Έκρηξη σε επιχείρηση στην Κάτω Κηφισιά ΦΩΤΟ – BINTEO