Ουγγαρία: Απέλαση δύο διπλωματών από την Ουκρανία για κατασκοπεία!
Πρόκειται για μία εξέλιξη που σημειώνεται πρώτη φορά με φόντο τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών

Από την ουγγρική κυβέρνηση ανακοινώθηκε σήμερα η απέλαση δύο Ουκρανών διπλωματών, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία, σε αντίποινα για τη σύλληψη δύο Ούγγρων στη δυτική Ουκρανία που φέρονται ότι ήταν κατάσκοποι.
Η απέλαση έρχεται μετά τις κατηγορίες του Κιέβου περί αποκάλυψης ουγγρικού δικτύου κατασκοπείας, μια εξέλιξη που σημειώνεται πρώτη φορά με φόντο τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.
Οι «δύο κατάσκοποι» εργάζονταν υπό διπλωματική κάλυψη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βουδαπέστη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο, σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook, καταγγέλλοντας τις εκστρατείες δυσφήμισης του Κιέβου κατά της Βουδαπέστης.
Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αποκάλυψε δίκτυο κατασκόπων που διαχειριζόταν το ουγγρικό κράτος για να αποκτήσει πληροφορίες για την άμυνα της Ουκρανίας.
Σε ανακοίνωση, η SBU δήλωσε ότι έθεσε υπό κράτηση δύο ύποπτους ως πράκτορες, τους οποίους, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία, διαχειριζόταν η υπηρεσία πληροφοριών του ουγγρικού στρατού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βατικανό: Τα μελανά σημεία του νέου πάπα, οι κατηγορίες για σεξουαλικά σκάνδαλα που υποβαθμίστηκαν
Καιρός: Πότε υποχωρεί η ζέστη, η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, πού θα συνεχιστούν οι λασποβροχές
Ποια η κατάσταση της 16χρονης που τραυματίστηκε μετά από έκρηξη στο Νέο Κόσμο
«Σπίτι μου 2»: Τι αλλάζει στις τιμές ακινήτων στην Πάτρα
Πάτρα – Δίκη «Αχαϊκής»: Καταδικάστηκε η οικονομική ελίτ της ευμάρειας
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: «Αόρατο» το αρχείο που υπεκλάπη από το ΕΑΠ, επιμένουν οι χάκερ
Εισαγγελέας Ουάσινγκτον με υπογραφή Τραμπ παρουσιάστρια του Fox News
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News