Παγώνη για μετάλλαξη «Όρθρος»: Πολύ πιο μεταδοτική – Οι πιθανότητες πρόκλησης πνευμονίας

«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο “Όρθρος” που είναι πολύ πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη “Κράκεν”» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Παγώνη για μετάλλαξη «Όρθρος»: Πολύ πιο μεταδοτική - Οι πιθανότητες πρόκλησης πνευμονίας

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στην υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όρθρος» του κορονοϊού, αλλά και στις πιθανότητες να προκαλεί πνευμονία.

Όπως προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο “Όρθρος” που είναι πολύ πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη “Κράκεν”» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες. Άρα, (οι ασθενείς) παίρνουν οδηγίες, πάνε σπίτι τους και δε θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας» τόνισε η ίδια.

Όπως προειδοποίησε, ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. «Δε φεύγει ο κορωνοϊός και οι υποπαραλλαγές του. Θέλετε όλοι να ακούσετε πως φεύγει, όμως δε φεύγει».

«Μείωση του RSV»

Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που κάναμε και το τονίσαμε, είναι πως δεν πήγαμε να εμβολιαστούμε για τη γρίπη. «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορωνοϊού στο μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε.

Εμβόλιο γρίπης μπορεί να κάνει κάποιος και έως τέλος Φεβρουαρίου, υπενθύμισε η κα. Παγώνη.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments