Πάτρα: «Παίζει» και Κοτρώνι για το διοικητήριο της Περιφέρειας

Τι απάντησε ο Μπονάνος στον Κατσικόπουλο για την ξεχασμένη αυτή ιστορία που όμως παραμένει ισχυρή

20210615 ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 2 Από την πρόσφατη επίσκεψη Μπονάνου και του αντιδημάρχου Χ. Κορδά στον Λαδόπουλο στο πλαίσιο των διεργασιών του διαγωνισμού

Επανέρχεται στο προσκήνιο το σχέδιο αξιοποίησης του οικοπέδου στο Κοτρώνι, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει πλέον στη διάθεσή της, μια εναλλακτική επιλογή για το Διοικητήριο.

Στο θέμα αναφέρθηκε την Πέμπτη ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, έπειτα από επερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κατσικόπουλος ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί τι έχει γίνει στο θέμα της αξιοποίησης του οικοπέδου που μεταβιβάστηκε την εποχή που ήταν νομάρχης Αχαΐας από το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την κατασκευή διοικητηρίου.

Το 2003-4 είχε γίνει πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και το κόστος του διοικητηρίου είχε προσδιοριστεί τότε στα 18 εκατ. ευρώ. Το 2010 κατατέθηκε φάκελος στο υπ. Οικονομικών για το έργο, αλλά από τότε δεν έγινε τίποτα καθώς ανέκυψαν πολεοδομικά και χρηματοδοτικά προβλήματα.

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η αξιοποίηση του σχεδίου ανάπλασης του Λαδόπουλου, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και η κατασκευή του διοικητηρίου, όμως άφησε να εννοηθεί ότι και το οικόπεδο στο Κοτρώνι παραμένει ως εναλλακτική λύση, ειδικά τώρα που ο φάκελος ξεπέρασε τα πολεοδομικά εμπόδια που απέτρεπαν οποιαδήποτε δυνατότητα αξιοποίησής του.

Ο κ. Μπονάνος απέδωσε την αλλαγή ρότας για το διοικητήριο στον πρώην περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, λέγοντας ότι με ευθύνη του και για πολιτικούς λόγους ένα μήνα προ των εκλογών ανακίνησε θέμα στέγασης στον Λαδόπουλο, με μια απόφαση που ανέτρεπε τον αρχικό σχεδιασμό για το οικόπεδο στο Κοτρώνι.

«Πατούσαμε σε δύο βάρκες» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνοντας ότι, η νέα περιφερειακή αρχή δεν εγκατέλειψε το θέμα, αλλά προχώρησε στην πολεοδομική τακτοποίηση του οικοπέδου στο Κοτρώνι, στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΠΔΕ.

Πλέον το οικόπεδο στο Κοτρώνι έχει τακτοποιηθεί πολεοδομικά και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν σε σύνταξη οικοδομικού διαγράμματος με πρόσωπο επί της οδού Πανεπιστημίου. Εξασφάλισαν νέο τοπογραφικό για τη λήψη οικοδομικής άδειας και σε εξέλιξη είναι η επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης για την προσαρμογή της στους νέους οικοδομικούς κανόνες.

 

Λαδόπουλος: Ανάπλαση έτσι κι αλλιώς

Ο κ. Μπονάνος ερωτήθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ποια θα είναι τελικά η επιλογή για την κατασκευή του Διοικητηρίου, για να πει ότι «προτεραιότητα της Περιφέρειας παραμένει ο Λαδόπουλος, αλλά παράλληλα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για διασφάλιση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μας, δίνοντας λύσεις σε θέματα που είχαν βαλτώσει».

Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την ανάπλαση του Λαδόπουλου και την κατασκευή του διοικητηρίου, φαίνεται ότι καθυστερούν, με αποτέλεσμα στην Περιφέρεια να εξετάζουν εναλλαλτικές λύσεις και μια τέτοια θα μπορούσε να είναι το οικόπεδο του Κοτρωνίου.

Πρόκειται για έναν χώρο που της ανήκει και μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση ανάγκης. Το σενάριο αυτό βέβαια δεν ματαιώνει το σχέδιο ανάπλασης του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου, το οποίο έτσι και αλλιώς έχει δρομολογηθεί.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

εκαβ 1
ασθενοφορο
koronoios 1
potamos peiros