Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία: Μια όμορφη βραδιά με αφιέρωμα στους I. Stravinsky και Astor Piazolla ΦΩΤΟ

Πατρινοί απόλαυσαν ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου στους I. Stravinsky και Astor Piazolla στο χώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων

Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία: Μια όμορφη βραδιά με αφιέρωμα στους I. Stravinsky και Astor Piazolla ΦΩΤΟ

Ο νέος Πολυχώρος των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων γέμισε για δεύτερη βραδιά με θεατές που απόλαυσαν ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών στους I. Stravinsky και Astor Piazolla το βράδυ της Παρασκευής.

Στο αφιέρωμα συμμετείχαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Γ. Μουλουδάκης (κιθάρα), Στ. Δελλαπόρτας (κλαρινέτο), Γ. Μαυρίδης (βιολί), Ν. Μαυρίδης (βιολί), Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα), Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο), Β. Καραπετιάν (κοντραμπάσο), Ν. Μεταξά (πιάνο) και Ανδρ. Ζαφειρόπουλος (πιάνο,) τους οποίους το κοινό καταχειροκρότησε στο τέλος της βραδιάς.

To μέλος του Δ.Σ στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Χριστίνα Κλωνιζάκη, προλογίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συνεισφορά των καθηγητών του Ωδείου που συμμετείχαν στο αφιέρωμα καθώς και ολόκληρου του διδακτικού δυναμικού του, στη μουσική παιδεία της πόλης όλα τα χρόνια της λειτουργίας του και ιδιαίτερα κατά την περσινή χρονιά. τονίζοντας την αξιέπαινη προσπάθεια όλων των διδασκόντων να μην εγκαταλείψουν την περίοδο του lockdown τους μαθητές τους, συνεχίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο την εκπαίδευσή τους.

Στο τέλος της συναυλίας το Διεθνές Φεστιβάλ έδωσε στους καλλιτέχνες δύο ξεχωριστά αναμνηστικά δώρα. Tην κεντρική αφίσα του θεσμού και της Εβδομάδας Δημοτικού Ωδείου, που σε δημιουργικό επίπεδο είναι προϊόν μιας εξαιρετικής δουλειάς καθώς και από μία συλλεκτική φιάλη Μαυροδάφνης του 2000 της Achaia Clauss, την οποία η εταιρεία παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό, με ετικέτα το εικαστικό θέμα της κεντρικής αφίσας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ