Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών: Συναινετικό κλίμα για την Κορινθιακή Σταφίδα

Σύσκεψη από την ΠΕΣ με το κλίμα να είναι συναινετικό και τις προτάσεις ίδιες με αυτές των παρατάξεων της Περιφέρειας.

203971843 1082612698932584 5375035886974369349 n

Στο ίδιο «μήκος κύματος» με το συναινετικό κλίμα της απόφασης των παρατάξεων της Περιφέρειας, διεξήχθη η σύσκεψη που οργάνωσε η Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) στο Αίγιο και η οποία κατέληξε στα ίδια συμπεράσματα και στις ίδιες προτάσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος απευθυνόμενος στους παριστάμενους βουλευτές Αχαΐας -που αγωνιούν κι αυτοί για την τύχη της σταφιδοκαλλιέργειας και των παραγωγών- τους κάλεσε να πάρουν θέση για λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά εξαιτίας της πανδημίας και να αποφασίσουν από κοινού για τις επόμενες ενέργειες, καθώς ο χρόνος είναι πολύ ασφυκτικός.

Οι σταφιδοπαραγωγοί της περιοχής περίμεναν βέβαια όλους τους βουλευτές του νομού. «Παρότι είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα κάποιοι δεν θυμήθηκαν. Κρίμα. Ο χρόνος πιέζει και η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει άμεσα πριν είναι πολύ αργά. Κάνουμε ύστατη έκκληση να λάβει άμεσα πρόνοια για την Κορινθιακή σταφίδα, όπως καλώς έκανε και με άλλα αγροτικά προϊόντα που επλήγησαν από την πανδημία. Να κλείσει τ’ αυτιά της στις σειρήνες της μικρής συντεχνίας εμπόρων, που με διάφορους τακτικισμούς κωλυσιεργούν την λήψη απόφασης από το υπουργείο, με προφανείς επιδιώξεις. Αυτό, η Πολιτεία δεν πρέπει να το αφήσει να συμβεί. Θα είναι η καταστροφή για την σταφίδα και για εμάς τους παραγωγούς. Πρέπει η Πολιτεία να στηρίξει το προϊόν και τον σταφιδοπαραγωγό με συγκεκριμένα μέτρα που επανειλημμένα και προ πολλών μηνών της έχουμε ζητήσει μαζί με όλες τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, το σύνολο των Σταφιδικών Συνεταιρισμών, Επιμελητήρια πλην της Αχαΐας, η Περιφέρεια, η  Εθνική Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Σύνδεσμός Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος, η την Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και πολλούς άλλους. Η μη άμεση εφαρμογή προγράμματος για την σταφίδα, ανάλογου του οινοποιητικού τομέα με «πράσινο τρύγο για τον παραγωγό» και «απόσταξη κρίσης» για τους εξαγωγείς, θα οδηγήσει στην κατάρρευση της τιμής της σταφίδας, στην οικονομική εξαθλίωση του σταφιδοπαραγωγού και στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας» τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Παρόντες ήσαν οι βουλευτές Α. Τσιγκρής, Α. Κατσανιώτης, Ι. Φωτήλας, Σία Αναγνωστοπούλου, Κ. Μάρκου Κώστας, ο Γ. Παπανδρέου διά του εκπροσώπου του Γ. Αθανασόπουλου οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ Κιάτου, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Ηλείας καθώς και ο εξαγωγέας Μηνάς Μελισσίδης.

204866086 757513944925833 3667764063186518075 n

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

potamos peiros
τυροκομειο
pizap 60
πνιγμος 1