Παναθηναϊκός – Άρης:Ώρα τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας

Παναθηναικός και Άρης κοντράρονται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά και το τελευταίο «εισιτήριο» που οδηγεί στα κύπελλα Ευρώπης της νέας περιόδου.

Παναθηναικός και Άρης κοντράρονται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά και το τελευταίο «εισιτήριο» που οδηγεί στα κύπελλα Ευρώπης της νέας περιόδου.

Ώρα τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας. Παναθηναϊκός και Άρης δίνουν «μάχη» στο κεκλεισμένων των θυρών Πανθεσσαλικό για το τρόπαιο στο θεσμό.

Το «τριφύλλι» θέλει να κατακτήσει τη διοργάνωση όπως έκανε και το 2022, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να επιστρέψει σε τίτλο μετά το από 54 χρόνια, όταν και είχε σηκώσει και τότε το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» επιθυμούν, καταρχάς, την κατάκτηση του 20ού Κυπέλλου στην ιστορία τους (έχουν 19 κατακτήσεις σε 30 συμμετοχές τους σε τελικό). Η ομάδα του Χρήστου Κόντη σεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 4η θέση. Το Κύπελλο Ελλάδας στέλνει τον νικητή στα προκριματικά του Europa League.

Από την άλλη, στον Άρη βεβαίως και θέλουν το ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Παρόλα αυτά, στο μυαλό της ομάδας και ων οπαδών προέχει είναι η επιστροφή στους τίτλους. Άλλωστε, η κατάκτηση του τροπαίου θα συνιστά τη δεύτερη στην ιστορία τους (έχουν κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο Ελλάδος σε εννιά συμμετοχές τους σε τελικό) και πρώτη μετά από 54 χρόνια (1970 η τελευταία)!

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι η Γαλλίδα elite διαιτητής Στεφανί Φραπάρ.

Α’ Βοηθός: Μικαέλ Μπερσεμπρού (Γαλλία)

Β’ Βοηθός: Στίβεν Τορεγκρόσα (Γαλλία)

4ος διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

VAR: Χαμίντ Γκεναουί (Γαλλία), AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι .