Πανελλαδικές 2022: Η μάχη του μηχανογραφικού – Τα «κλειδιά» για την συμπλήρωσή του

Αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας.

Πανελλαδικές 2022: Η μάχη του μηχανογραφικού - Τα «κλειδιά» για την συμπλήρωσή του Οι υποψήφιοι που έχουν απορίες μπορούν να απευθύνονται στα λύκειά τους, όπου οι καθηγητές είναι διαθέσιμοι για να τους βοηθήσουν

Αντιμέτωποι με μία από τις πιο δύσκολες διαδικασίες βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μέχρι τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο η συμπλήρωση του οποίου αποτελεί, για την πλειοψηφία των υποψηφίων, γρίφο. Η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς απαιτεί μελέτη με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα και τις περσινές βάσεις εισαγωγής των σχολών.

«Τα λύκεια τις ημέρες αυτές είναι ανοιχτά συγκεκριμένες μέρες και ώρες προκειμένου να μπορούν οι υποψήφιοι να απευθύνονται και με τη βοήθεια των καθηγητών τους να συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους δελτία» μας είπε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στους υποψηφίους τους ενημερώνει ότι στα γραφεία της διεύθυνσης υπάρχει η υπεύθυνη Συμβουλευτικής Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού προκειμένου να απαντήσει σε κάθε ερώτημα των υποψηφίων σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές των σχολών. «Οποιος υποψήφιος επιθυμεί μπορεί να απευθύνεται εκεί για να λαμβάνει τις πληροφορίες που θέλει. Αυτό στοχεύει στο να γνωρίζει, πριν τις σπουδές του, ο κάθε υποψήφιος τι θα πρέπει να περιμένει από το τμήμα που επιλέγει να σπουδάσει» προσθέτει ο κ. Ζέρβας.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Η γενική οδηγία πάντως είναι ότι οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ) και στη συνέχεια να κλειδώσουν το τελικό τους Μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ) το αργότερο έως και την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 24:00. Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Επίσης, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο που αφορά στην εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ

Σημειώνουμε ότι φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) διαμορφώθηκε στο 8,19 στα ΑΕΙ της χώρας. Αυτή αφορά Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τα οποία ανήκουν σε κοινή ομάδα επιστημονικών πεδίων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΕΒΕ διαμορφώνονται ανάλογα με τους κατώτερους και ανώτερους συντελεστές που επέλεξαν τα ΑΕΙ ως εξής: Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές σπουδές) από 9,08, έως 13,62. Στο 2ο επιστημονικό πεδίο (Θετικές επιστήμες) από 9,50 έως 14,25. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες Υγείας) από 9,62 έως 14,43. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) από 8,36 έως 12,54.

Η «Π» παρουσιάζει τις ΕΒΕ στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με δεδομένο ότι κάποια από αυτά έχουν έδρα την Πάτρα.

Οι ΕΒΕ στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανελλαδικές 2022: Η μάχη του μηχανογραφικού - Τα «κλειδιά» για την συμπλήρωσή του

Οι ΕΒΕ στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Πανελλαδικές 2022: Η μάχη του μηχανογραφικού - Τα «κλειδιά» για την συμπλήρωσή του

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ