Πανελλαδικές 2026: Αυλαία και για τα ΕΠΑΛ, ξεκινούν ειδικά μαθήματα και ΤΕΦΑΑ – Τελευταίο κουδούνι για Δημοτικά και Γυμνάσια
Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ και ξεκινούν τα ειδικά και μουσικά μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2026. Κλείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια.

Με την εξέταση των τελευταίων μαθημάτων ειδικότητας ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, η κύρια φάση των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Οι μαθητές διαγωνίζονται στα αντικείμενα «Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού», «Κινητήρες Αεροσκαφών» και «Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων».
Η εξεταστική διαδικασία ωστόσο συνεχίζεται, καθώς από την Τρίτη 16 Ιουνίου παίρνουν τη σκυτάλη τα ειδικά και μουσικά μαθήματα για τους υποψηφίους τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, με την αυλαία να πέφτει οριστικά στις 25 Ιουνίου. Η αρχή γίνεται αύριο με το μάθημα των Αγγλικών.
Διαβάστε επίσης: Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες, τα μαθήματα που φέρνουν ανατροπές
Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα ξεκινά και η περίοδος των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικών Δοκιμασιών (αγωνίσματα) για την εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), η οποία θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026.
Το πρόγραμμα των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων
| Ημερομηνία | Μάθημα | Ώρα Εξέτασης |
| Τρίτη 16-6-2026 | Αγγλικά | 10:00 π.μ. |
| Τετάρτη 17-6-2026 | Ελεύθερο Σχέδιο | 08:30 π.μ. |
| Πέμπτη 18-6-2026 | Γραμμικό Σχέδιο | 08:30 π.μ. |
| Παρασκευή 19-6-2026 | Γερμανικά | 08:30 π.μ. |
| Σάββατο 20-6-2026 | Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία | 10:00 π.μ. |
| Δευτέρα 22-6-2026 | Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία | 08:30 π.μ. |
| Τρίτη 23-6-2026 | Γαλλικά | 08:30 π.μ. |
| Τετάρτη 24-6-2026 | Ιταλικά | 08:30 π.μ. |
| Πέμπτη 25-6-2026 | Ισπανικά | 08:30 π.μ. |
Οδηγίες Προσέλευσης:
Για τα μαθήματα με ώρα έναρξης 08:30 π.μ., οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 08:00 π.μ.
Για τα μαθήματα με ώρα έναρξης 10:00 π.μ., η προσέλευση στα εξεταστικά κέντρα πρέπει να γίνει έως τις 09:30 π.μ.
Διάρκεια Εξετάσεων ανά Αντικείμενο:
-
Ξένες Γλώσσες: Τρεις (3) ώρες.
-
Ελεύθερο & Γραμμικό Σχέδιο: Έξι (6) ώρες.
-
Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία: Τρεις (3) ώρες και τριάντα (30) λεπτά.
-
Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία: Η ζωντανή εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί από τέσσερα (4) έως έξι (6) λεπτά ανά υποψήφιο.
Λήξη σχολικού έτους για την Πρωτοβάθμια και τα Γυμνάσια
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας χτυπά το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.
Ταυτόχρονα, στα Γυμνάσια ολοκληρώνονται σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση των αποτελεσμάτων στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News