Πανελλήνια ποδηλατοπορεία στις 2 Οκτωβρίου

Το αίτημά των ποδηλατών και της Ομοσπονδίας φέτος είναι να προχωρήσει η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο.

Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας

Με αίτημα η Ελλάδα να πάει ένα βήμα μπροστά με το ποδήλατο, η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας όρισε την 2α Οκτωβρίου ως την ημέρα που όλοι οι ποδηλάτες θα βγουν στους δρόμους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για ασφαλή μετακίνηση με υποδομές, σήμανση και κανόνες.

Σύλλογοι και ομάδες ποδηλατών διοργανώνουν ταυτόχρονα ποδηλατοπορεία στις πόλεις τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Το αίτημά των ποδηλατών και της Ομοσπονδίας φέτος είναι να προχωρήσει η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο.

Η Εθνική Στρατηγική ξεκίνησε από το ΥΠΕΝ ως μελέτη, δόθηκε στη συνέχεια στο Υπ. Μεταφορών αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητά του το οποίο εδώ και 11 μήνες όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία «δεν έχει κάνει τίποτα».

Η Εθνική Στρατηγική είναι ένα κείμενο που προβλέπει συνολικά μέτρα και στόχους και καλύπτει όλους τους τομείς ενδιαφέροντος για το ποδήλατο (παιδεία, κίνητρα, στόχοι υλοποίησης υποδομών, προτάσεις τροποποίησης ΚΟΚ κ.α.) και λειτουργεί συντονιστικά στην προσπάθεια διάδοσης της ποδηλατικής μετακίνησης.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «όλες οι ποδηλατικά σοβαρές χώρες έχουν τέτοια στρατηγική, ορισμένες εδώ και χρόνια» παραπέμποντας στο αντίστοιχο site.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments