Πανελλήνιες 2022 – Δυτική Ελλάδα: Καλή αρχή για τα ΕΠΑΛ – Η πρεμιέρα για τα ΓΕΛ και η συνέχεια των εξετάσεων

Σήμερα παίρνουν θέση στα θρανία των εξεταστικών κέντρων οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων οι οποίοι επίσης εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Πανελλήνιες 2022 - Δυτική Ελλάδα: Καλή αρχή για τα ΕΠΑΛ - Η πρεμιέρα για τα ΓΕΛ και η συνέχεια των εξετάσεων

Το θέμα της έκθεσης στο οποίο κλήθηκαν να διαγωνιστούν χθες οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τα ΕΠΑΛ, επιφύλασσε μία καλή αρχή.

Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν οι εξετάσεις για χιλιάδες μαθητές – Το πρόγραμμα και όσα χρειάζονται να ξέρουν οι υποψήφιοι

Το κείμενο προέρχονταν από την ιστοσελίδα του ιδρύματος με την επωνυμία «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) – ΕΛΛΑΣ» και είχε ως θέμα η σωστή και ισορροπημένη διατροφή δεν θωρακίζει μόνο την υγεία μας αλλά και την υγεία του πλανήτη!

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να επεξεργαστούν δύο κείμενα το ένα μη λογοτεχνικό και το άλλο λογοτεχνικό. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας σχολιάζοντας το θέμα επισημαίνει ότι το μη λογοτεχνικό κείμενο ήταν πρωτότυπο και ενδιαφέρον και τα ερωτήματα ήταν σαφή. Το μόνο που μπορεί να δυσκόλεψε τους υποψηφίους ήταν το ερώτημα με το οποίο καλούνταν να καταθέσουν την προσωπική τους άποψη.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας η εξεταστική διαδικασία ξεκίνησε χωρίς κανένα πρόβλημα με εξαίρεση τις μικρές απώλειες (περίπου 10) που υπήρξαν σε επίπεδο προσέλευσης υποψηφίων.

Πανελλήνιες 2022 - Δυτική Ελλάδα: Καλή αρχή για τα ΕΠΑΛ - Η πρεμιέρα για τα ΓΕΛ και η συνέχεια των εξετάσεων

«Ολα κύλησαν ομαλά. Οι εκπαιδευτικοί μας ήταν όλοι παρόντες, τα θέματα δόθηκαν εγκαίρως και οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν σε κλίμα οργάνωσης και ηρεμίας. Το ίδιο καλά λειτούργησαν και τα εξεταστικά κέντρα για τους φυσικώς αδυνάτους όπου ήρθαν και διαγωνίστηκαν μαθητές από την Αρτα, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά κ.ά.» μας είπε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Αναφερόμενος ο κ. Γιαννόπουλος στο θέμα σχολίασε: «Ηταν σύγχρονο και επίκαιρο. Είναι αδύνατον να μην έχει συζητηθεί αυτό το θέμα στις σχολικές αίθουσες. Οι ασκήσεις ήταν σαφείς και με λίγη προσοχή οι υποψήφιοι μπορούσαν να έχουν ένα πολύ καλό βαθμολογικό αποτέλεσμα».

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Στον νομό μας συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις από τα Γενικά Λύκεια 2.302 μαθητές οι οποίοι θα εξεταστούν γραπτώς και 96 που θα εξεταστούν προφορικά ως φυσικά αδύνατοι. Από το ΕΠΑΛ συμμετέχουν 595 μαθητές στις γραπτές εξετάσεις και 64 στις προφορικές.

Στην Αχαΐα, λειτουργούν 34 εξεταστικά γα τους υποψηφίους των ΓΕΛ με αντίστοιχες Λυκειακές Επιτροπές και βοηθητικό προσωπικό και τέσσερα εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ. Δύο Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα για τους προφορικά εξεταζομένους ένα για τους αποφοίτους των ΓΕΛ και ένα για τους ΕΠΑΛ.

Επίσης σε επίπεδο νομού θα λειτουργήσει ένα βαθμολογικό Κέντρο, στο οποίο θα βαθμολογηθούν γραπτά από άλλες περιοχές και το οποίο θα στελεχωθεί με επικουρικό και επιστημονικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς 984 θα είναι οι επιτηρητές στα Εξεταστικά Κέντρα των ΓΕΛ, 450 επιτηρητές στα ΕΠΑΛ, 350 βαθμολογητές ΕΠΑΛ και 700 βαθμολογητές ΓΕΛ.

Πρεμιέρα σήμερα για τα ΓΕΛ

Σήμερα παίρνουν θέση στα θρανία των εξεταστικών κέντρων οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων οι οποίοι επίσης εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Αύριο επανέρχονται στα θρανία οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα των μαθηματικών (Αλγεβρα). Η επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ