Πανελλήνιες εξετάσεις: Πλαστογραφία σε αθλητικές διακρίσεις – Κύκλωμα χρέωνε έως 7.000 ευρώ για μοριοδότηση μαθητών 

Πώς δρούσε το κύκλωμα.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Πλαστογραφία σε αθλητικές διακρίσεις - Κύκλωμα χρέωνε έως 7.000 ευρώ για μοριοδότηση μαθητών 

Η Ελληνική Αστυνομία ξετρύπωσε κύκλωμα, το οποίο πλαστογραφούσε βεβαιώσεις διακρίσεων στο Κουνγκ Φου, ώστε  να πάρουν μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεων οι αθλητές, αλλά και να ανέβουν κάποιοι άλλοι στην προπονητική βαθμίδα.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, 47, 49, 39, 48 και 53 ετών για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.

Όπως ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, μετά από πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους στο χώρο πολεμικής τέχνης, πλησίαζαν γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούσαν σε σχετικές σχολές και τους υπόσχονταν ότι έναντι χρημάτων (3500 έως 7000 ευρώ) ο 47χρονος θα πλαστογραφούσε τα φύλλα αγώνα στα οποία οι νεαροί αθλητές θα είχαν θέση υψηλή ώστε να μπορούν να λάβουν τη μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα η Ομοσπονδία έβγαζε τις αντίστοιχες βεβαιώσεις, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου τα παιδιά τους να πάρουν μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν.

Όσον αφορά τους ρόλους που κατείχαν οι κατηγορούμενοι, ο 47χρονος, εκμεταλλευόταν την θέση ευθύνης που είχε στην Ομοσπονδία του Κουνγκ Φου, έφτιαχνε τα πλαστά φύλλα αγώνα. Από την άλλη ο 49χρονος και ο 39χρονος, ως προπονητές-ιδιοκτήτες σχολών ήταν οι μεσάζοντες μεταξύ των γονέων και του 47χρονου. Επιπλέον οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι (48 και 53 ετών), είναι γονείς ανήλικης μαθήτριας, που κατέθεσαν την πλαστή βεβαίωση στην αρμόδια υπηρεσία ώστε η κόρη τους να έχει το μπόνους της μοριοδότησης.

Μέχρι στιγμής έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο να ανέβουν στην προπονητική βαθμίδα.

Σε καμία από τις περιπτώσεις της πλαστογραφίας οι κατηγορούμενοι δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, καθώς οι επιδόσεις των αθλητών ή αθλητριών αφορούσαν μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ