Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές και αδέσποτα γευματίζουν στη λέσχη! – Τι δηλώνει ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Πώς «απολογείται» στην «Π» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών για τη συνύπαρξη και τι εξηγήσεις δίνει

Πανεπιστήμιο Πατρών

Για κάποιους, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που φέρνει σήμερα η «Π» στη δημοσιότητα μοιάζουν απολύτως φυσιολογικές… Ενα αδέσποτο, άκακο, σκυλί βολτάρει στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πατρών την ώρα που οι φοιτητές γευματίζουν.

Για κάποιους άλλους, όμως, η εικόνα δεν είναι και τόσο ωραία… Μιλάμε για κλειστό χώρο και για χώρο καθαρά εστίασης. Θα μπορούσε κάποιος να ‘χε φροντίσει ώστε τα αδέσποτα σκυλιά να μην περνάνε την πόρτα της λέσχης με τόση ευκολία…

Ποιος είναι ο καθ’ ύλη αρμόδιος και υπεύθυνος ν’ απαντήσει και να εξηγήσει;

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας. Δεν πρόλαβα να τελειώσω την ερώτηση και ήρθε η απάντηση:
«Εχετε τέτοια φωτογραφία; Να τη βάλετε, φυσικά. Και μεγάλη μάλιστα… Οταν εγώ το έκανα θέμα και το είπα ότι δεν είναι σωστό να μπαινοβγαίνουν σκυλιά στη Λέσχη και γενικά σε κλειστούς χώρους του Πανεπιστημίου, έπεσαν να με φάνε και μου έκαναν μέχρι και μήνυση οι ζωόφιλοι… ».

Στο εύλογο, θεωρητικά, ερώτημα…«και ποιος είναι υπεύθυνος ν’ αφήνει ή ν’ απαγορεύει την είσοδο αδέσποτων σκύλων στη λέσχη;», η απάντηση που πήρε η «Π» από στελέχη της πρυτανείας και υπεύθυνους της λέσχης ήταν: «Και βέβαια υπάρχει υπεύθυνος, ο οποίος κανονικά, και λογικά, λέει πως δεν γίνεται να μπαίνουν αδέσποτα σε τέτοιο χώρο. Ομως, παρεμβαίνουν φοιτητές και διαμαρτύρονται… Επικρατεί, λοιπόν, η άποψη των φιλόζωων φοιτητών. Υπάρχουν, προφανώς, και φοιτητές που δεν συμφωνούν, δεν θέλουν τα αδέσποτα στα πόδια τους την ώρα που τρώνε, αλλά υπερισχύει η άποψη των φιλόζωων».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, πάντως, με αφορμή τη συγκεκριμένη αποκάλυψη της «Π», με ντοκουμέντα κιόλας, το προχώρησε πιο πέρα: «Εγώ δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του όπως αναλαμβάνω κι εγώ τις δικές μου. Εγώ έχω ζητήσει από τους φοιτητές που μένουν στην Εστία να μην έχουν σκυλιά ούτε στα δωμάτιά τους, αλλά δεν εισακούστηκα… Υπεύθυνος, όμως, για όλες αυτές τις εικόνες και τις καταστάσεις είμαι εγώ, ως πρύτανης. Δεν θα μ’ ακούσετε ποτέ να κρύβομαι. Αλλά τι να κάνω; Σας εξήγησα, οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οι φιλόζωοι φοιτητές θέλουν να περνάει το δικό τους. Μέχρι και μήνυση μου έκαναν… Ακόμα και τώρα, μετά απ’ αυτά που σας είπα, δεν αποκλείω να δεχθώ νέα επίθεση από φιλόζωους».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ
ΠΑΤΡΑ