Πανεπιστήμιο Πατρών: Έκκληση προς τους φοιτητές για άμεσο εμβολιασμό

Να συμβάλλουν μέσω του εμβολιασμού τους στην προστασία της κοινωνίας και ιδίως των ευπαθών ομάδων με αποτέλεσμα την αναχαίτιση της πανδημίας ζητά από τους φοιτητές/τριες ο πρύτανης του Παν/μιου.

embolio neoi

Έκκληση για άμεσα εμβολιασμό απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρα προς τις φοιτήτριες  και φοιτητές τους εκπαιδευτικούς ιδρύματος.

Η ανακοίνωση:

Βιώνουμε περίοδο εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και όπως συμβαίνει με κάθε πρωτόγνωρη κατάσταση που αφορά όλη την ανθρωπότητα κάποιες έννοιες αναδύθηκαν, επαναπροσδιορίστηκαν και επιβλήθηκαν στον δημόσιο λόγο αποκτώντας κομβικό ρόλο όχι μόνον σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Πρώτες στην τάξη της κοινωνικής συλλογικότητας αλλά και της προσωπικής ηθικής αναδύθηκαν οι έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης.

Οι συγκεκριμένες έννοιες αναλογούν ακέραιες σε κάθε πολίτη και η εφαρμογή τους κρίνεται επιτακτική σε πρακτικές άμεσα και εύκολα εφαρμόσιμες. Ποιο είναι το χρέος και η οφειλόμενη πρακτική αντιμετώπιση που αναλογεί στους νέους; Να συμβάλλουν μέσω του εμβολιασμού τους στην προστασία της κοινωνίας και ιδίως των ευπαθών ομάδων με αποτέλεσμα την αναχαίτιση της πανδημίας.

Οι νέοι είναι η κοινωνική ομάδα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα ιδίως το καλοκαίρι και ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης. Επομένως, ο κίνδυνος προσβολής από τον ιό είναι μεγαλύτερος αυτήν την περίοδο. Επιπλέον, οι μεταλλάξεις του ιού δείχνουν πως προσβάλουν ακόμη και μικρές ηλικίες. Ο εμβολιασμός των νέων θα ενδυναμώσει σημαντικά την αλυσίδα προστασίας που χρειάζεται ο πληθυσμός για να αποκτήσει ανοσία. Οι φοιτητές είναι η κατεξοχήν ομάδα των νέων, που έχει ταχθεί να υπηρετήσει την επιστήμη, την πρόοδο, τον πολιτισμό.

Επομένως, αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας προς τις οικογένειές σας και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας χαρακτηρίζει, επιλέγοντας να αυτοπροστατευθείτε μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

DSC 9821
Αλεξοπούλου Βουλή 1
224437860 313020497174983 7550960536509159102 n
226624748 869154870359752 1545898919703737227 n