Πανηγύρια 2022: «Ξύπνησε η βιομηχανία», ενοχλούνται οι περίοικοι – Μπαίνει σιωπητήριο

Επιστροφή με χορούς και τραγούδια μέχρι πρωίας από την λαϊκό-δημοτική διασκέδαση μετά από δύο χρόνια περιορισμών.

Πανηγύρια 2022: «Ξύπνησε η βιομηχανία», ενοχλούνται οι περίοικοι - Μπαίνει σιωπητήριο

Χαμός έγινε το Σάββατο 18 Ιουνίου στα Δεμένικα, στο πανηγύρι της συνοικίας που κράτησε μέχρι το ξημέρωμα. Η «βιομηχανία» των πανηγυριών, μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων, προσπαθεί να ξαναβρεί τον δρόμο της και όπως φαίνεται, τα καταφέρνει μια χαρά ακόμα και κόντρα στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τους πάντες.

Αυτό τόνισε στην «Π» και ο πρωταγωνιστής των τελευταίων χρόνων στις πίστες των πανηγυριών Γιώργος Βελισσάρης, που επιβεβαίωσε ότι φέτος η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

Πανηγύρια 2022: «Ξύπνησε η βιομηχανία», ενοχλούνται οι περίοικοι - Μπαίνει σιωπητήριο

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Γιώργος Βελισσάρη συνέχισε να τραγουδάει μέχρι το πρωί στα Δεμένικα

Η φωτογραφίες του, από το ξακουστό πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας στα Ιωάννινα πριν από λίγες ημέρες, να τραγουδά μπροστά σε ένα κοινό χιλιάδων ατόμων, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

«Ο χώρος των καλλιτεχνών και οι επαγγελματίες της διασκέδασης είμαστε πολύ αισιόδοξοι φέτος, γιατί βλέπουμε ξανά τον κόσμο να επιστρέφει με μεγάλη όρεξη για διασκέδαση. Ηταν κάτι που τους είχε λείψει για δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας» μας είπε ο Γιώργος Βελισσάρης.

Βέβαια, η ακρίβεια έχει επηρεάσει και τον κόσμο των πανηγυριών, τόνισε ο δημοφιλής καλλιτέχνης, καθώς οι τζίροι δεν συμβαδίζουν με τις τεράστιες πληρότητες που καταγράφονται σε κάθε εκδήλωση. Ο κόσμος φέτος είναι πιο συγκρατημένος στις καταναλώσεις και αυτό έχει αντίκτυπο στα έσοδα των διοργανωτών.

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι η «βιομηχανία» των πανηγυριών ξαναγύρισε με δυναμισμό και  όρεξη για δουλειά. Ο Γιώργος Βελισσάρης, έφευγε χθες το μεσημέρι από τη Χαλκιδική και πήγαινε στις Σέρρες, για να επιτρέψει ξανά αύριο στη νότια Ελλάδα για κάποιο άλλο πανηγύρι.

Στη γνωστή Γιορτή της Φράουλας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νέα Μανωλάδα, οι διοργανωτές είχαν βάλει 2.500 καθίσματα, τα οποία γέμισαν όλα και η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο γλέντι. Ηταν λογικό, μας είπε ο φωτογράφος Γιάννης Πεφάνης, γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως την εκδήλωση στήριξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος Κυλλήνης.

Από την έναρξη λειτουργίας των καλοκαιρινών νυχτερινών μαγαζιών διασκέδασης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας επιδεικνύει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους σε καταστήματα που κατά κύριο λόγο βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, με τους κατοίκους να «διασκεδάζουν» στους ρυθμούς των ντεσιμπέλ μέχρι τα ξημερώματα!

Κατά πληροφορίες της «Π», το περασμένο σαββατοκύριακο συνελήφθησαν έξι άτομα για διατάραξη κοινής ησυχίας, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα στην παραλιακή και ευρύτερη περιοχή του Ρίου, δύο στα Βραχνέικα και ένα στο κέντρο της πόλης.

«Δεν έχουμε κάτι με τους επαγγελματίες, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται απ’ όλους ο νόμος» ανέφεραν στην «Π» ανώτατοι αξιωματικοί. Οπως επισημάνθηκε, πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες.

Διαμαρτυρίες διοργανωτών που κάνουν λόγο για συγκαλυμμένα μέτρα λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Πολλοί διοργανωτές πανηγυριών και ανοικτών εκδηλώσεων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ακύρωσης διοργανώσεων εντός του αστικού ιστού της Πάτρας. Αιτία είναι ο αστυνομικός κανονισμός περί διατάραξης κοινής ησυχίας, που αν και υπάρχει εδώ και δεκαετίες, άγνωστο γιατί, έχει ενεργοποιηθεί ξανά φέτος με πιο δραστικό τρόπο. Σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία επεμβαίνει και οδηγεί ανθρώπους στα κρατητήρια και στο αυτόφωρο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Τάσος Γιατράς, εξήγησε στην «Π» ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά εφαρμόζεται αυστηρά το ισχύον νομικό πλαίσιο. Και «παίρνει η μπάλα» και όσους απλά παίζουν μουσική χωρίς διατάραξη.

Κάποιοι διοργανωτές μεγάλων πανηγυριών ειδοποιήθηκαν ήδη από την Αστυνομία για την ενεργοποίηση του κανονισμού που επιβάλλει σιωπητήριο μετά τις 11 το βράδυ, δηλ. την ώρα που υπό κανονικές συνθήκες ξεκινά η μουσική και το γλέντι. Πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι πρόκειται για άνωθεν εντολές, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν εν μέσω τουριστικής περιόδου απαγορευτικά μέτρα στις μαζικές συναθροίσεις.

Ο διοργανωτής εκδηλώσεων Αντώνης Λιβάνης, που είχε κάνει ετοιμασίες για το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στην Πάτρα στις 2 Ιουλίου, αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ενώ είχε βγάλει διαφημιστικές αφίσες με τους Ζαφείρη Μελά, Μάκη Μπέκο και άλλους καλλιτέχνες,  προχθές δέχθηκε προφορική ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μετά τις 11 το βράδυ, ισχύει ο κανονισμός περί διατάραξης κοινής ησυχίας και ότι κινδυνεύει με σύλληψη και αυτόφωρο αν τον παραβεί.

«Τραβάμε τα μαλλιά του κεφαλιού μας» είπε με αγανάκτηση στην «Π», καθώς βλέπει την εκδήλωσή του να κινδυνεύει με ακύρωση, ενώ οι ίδιος έχει πραγματοποιήσει μεγάλες δαπάνες διοργάνωσης. Υποθέτει ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες για το πανηγύρι στα Δεμένικα που κράτησε μέχρι το πρωί και τώρα «την πληρώνει» αυτός και μαζί όσες εκδηλώσεις ακολουθούν, όπως και το πανηγύρι στη συνοικία Μακρυγιάννη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και αυτό στις 2 Ιουλίου.

Πρόβλημα έχουν και πολιτιστικοί σύλλογοι από συνοικίες της Πάτρας που ετοίμαζαν παρόμοιες εκδηλώσεις για αυτό το καλοκαίρι, αλλά και επιχειρήσεις που παίζουν υπαίθρια μουσική.

Πανηγύρια 2022: «Ξύπνησε η βιομηχανία», ενοχλούνται οι περίοικοι - Μπαίνει σιωπητήριο Πανηγύρια 2022: «Ξύπνησε η βιομηχανία», ενοχλούνται οι περίοικοι - Μπαίνει σιωπητήριο

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεία: Χαμός για ένα …πλατύσκαλο! - Απίστευτη εξέλιξη σε προβολή ταινίας για παιδιά σε χωριό της Ήλιδας
Αγρίνιο: Εντοπίστηκε ο γιγαντιαίος λιθόκερος – Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης
Δημοσκόπηση Data Consultants: Το τρένο διχάζει την Πάτρα
Πάτρα: Συλλυπητήρια του Εμπορικού Συλλόγου για τον Γιώργο Κουμπάτη