Παπανδρέου – Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ… σε εκλογικό συναγερμό

Σε κατάμεστη αίθουσα, το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας έκοψε πίτα και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, ζητώντας από τον κόσμο να κάνει ξανά ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Παπανδρέου - Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... σε εκλογικό συναγερμό

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του W στο Ρίο το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας έκοψε το απόγευμα της Δευτέρας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος με προσκεκλημένο τον γραμματέα του Κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο και ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι 11 υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος για τις προσεχείς εκλογές, οι οποίοι μάλιστα παρακάθησαν στο ίδιο τραπέζι, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα πως λειτουργούν ως μια γροθιά για το καλό της παράταξής τους.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΜΥΝΑ»

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης έδωσε το σύνθημα προλογίζοντας τους Γ. Παπανδρέου και Α. Σπυρόπουλο:

«Ο καθένας μας δίνει μια μάχη, έναν αγώνα απέναντι σε ένα κατεστημένο που εκφράζει βαθιά τη συντήρηση. Εμείς είμαστε ένας προοδευτικός πόλος που θα απαντήσει στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Η εκλογική μάχη του 2023 δεν έχει καμία σχέση με το 2019. Δεν είμαστε πλέον σε άμυνα, είμαστε στην επίθεση και θα κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ ισχυρό».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Συγκινημένος δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος ένιωσε σίγουρος ότι η παρουσία των φίλων του κόμματος στην εκδήλωση σηματοδοτεί την ανατολή του ήλιου της δημοκρατικής παράταξης.

Ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως τις πιο σημαντικές των τελευταίων ετών και επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ανέτοιμη και ανήμπορη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα υπέρ του λαού» ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγα χρόνια έλεγε στον κ. Τσίπρα “όχι άλλα επιδόματα, χρειαζόμαστε καλές και νέες θέσεις εργασίας”, αλλά τελικά έκανε τα ίδια και χειρότερα. Εμείς είμαστε εδώ και λέμε: Αύξηση κατώτατου μισθού, νέο ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους, μειώσεις στις τιμές των προϊόντων».

Επιπλέον, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι οι εταιρείες ενέργειας «βγάζουν υπερκέρδη με τις πλάτες του κ. Μητσοτάκη» και παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ όπως η θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε επίσης και για το ΕΣΥ, αναφέροντας την ανάγκη αναβάθμισης του Συστήματος Υγείας που βρίσκεται εντός του προγράμματος του κόμματος.

«ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ»

Κλείνοντας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κόσμο να συστρατευτεί με την δημοκρατική παράταξη: «Εχουμε να δώσουμε αγώνα μπροστά μας, όλες οι γενιές της παράταξης. Σας καλώ να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ ισχυρό, δυνατό, πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής».

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΙΣΤΕΨΕΙ»

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιτέθηκε ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Γυρίζει ο πρωθυπουργός ανά την Ελλάδα μοιράζοντας έργα ασύνδετα, χωρίς σχέδιο, για να λέει “κατόπιν ενεργειών μου”. Δικά του είναι αυτά τα έργα; Οχι. Είναι έργα με χρήματα του ελληνικού λαού. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι: “Γιατί δεν υπάρχει εθνική διαβούλευση για το που θα πάνε οι τεράστιοι πόροι που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση; Με τους παραγωγικούς φορείς. Πότε διαβουλεύτηκατε με τα επιμελητήρια για το που θα πάνε αυτά τα χρήματα;”» δήλωσε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν «δημοκρατική αντίσταση» στις επικείμενες εκλογές, αλλιώς «θα ευνουχίζεται συνεχώς η ικανότητα του έθνους μας, της κοινωνίας μας, να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της εποχής: Κλιματική κρίση, πανδημίες, προσφυγιά, τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν το μέλλον της εργασίας, ριζική αλλαγή των εκπαιδευτικών μας συστημάτων, ενίσχυση των δικτύων κοινωνικής προστασίας».

Γι’ αυτούς τους λόγους, θέλει ο κάθε «δημοκράτης πολίτης να ξαναπιστέψει ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που εγγυάται για όλους ανεξαιρέτως αξιοπρέπεια και ασφάλεια, όχι μέσω της αστυνομοκρατίας, αλλά μέσω της κοινωνικής συνοχής, με σιγουριά για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την κατοικία, τις μεταφορές, το περιβάλλον. Μια κοινωνία με τον πολίτη ενημερωμένο, συμμέτοχο και συνδημιουργό στη μετάβαση σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Για ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής. Για όλους και πρωτίστως για τη νέα γενιά».

Παπανδρέου - Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... σε εκλογικό συναγερμό Παπανδρέου - Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... σε εκλογικό συναγερμό Παπανδρέου - Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... σε εκλογικό συναγερμό Παπανδρέου - Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... σε εκλογικό συναγερμό Παπανδρέου - Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... σε εκλογικό συναγερμό Παπανδρέου - Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... σε εκλογικό συναγερμό

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments