«Αισθάνθηκα τη στήριξή σας»: Ο Πάπας Λέων ξανά μπροστά στους πιστούς μετά τη νοσηλεία του

Ο Ποντίφικας ευχαρίστησε γιατρούς, νοσηλευτές και όσους προσευχήθηκαν για εκείνον, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης της επίσκεψης του Νοεμβρίου

«Αισθάνθηκα τη στήριξή σας»: Ο Πάπας Λέων ξανά μπροστά στους πιστούς μετά τη νοσηλεία του

Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου επέστρεψε την Κυριακή (18/10) ο Πάπας Λέων ΙΔ΄, μία ημέρα μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, ευλογώντας τους πιστούς και μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Ποντίφικας ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του και ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά στις δραστηριότητές του, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη.

«Αισθάνθηκα τη στήριξή σας, ήταν μια κρίσιμη φάση. Ξαναρχίζω βαθμιαία, τώρα, τις δραστηριότητές μου, με τη βοήθεια του Θεού και των προσευχών σας», δήλωσε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς.

«Αισθάνθηκα τη στήριξή σας»: Ο Πάπας Λέων ξανά μπροστά στους πιστούς μετά τη νοσηλεία του

Το μήνυμα για την περιπέτεια της υγείας του

Ο Πάπας Λέων αναφέρθηκε και στις ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι η δοκιμασία αυτή τον έκανε να αισθανθεί ιδιαίτερα κοντά στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και τη συμπαράσταση που δέχθηκε, ευχαριστώντας ξανά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πολυκλινικής Αγκοστίνο Τζεμέλι, όπου νοσηλεύτηκε.

«Αισθάνθηκα τη στήριξή σας»: Ο Πάπας Λέων ξανά μπροστά στους πιστούς μετά τη νοσηλεία του

Στα χέρια των γιατρών το ταξίδι στη Λατινική Αμερική

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ποντίφικα στη Λατινική Αμερική, από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Ο Λέων ΙΔ΄ επιθυμεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση τις συστάσεις της ιατρικής ομάδας που πραγματοποίησε τη χειρουργική επέμβαση.

Η επιστροφή του στις δραστηριότητές του θα γίνει βαθμιαία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη σημερινή συνάντησή του με τους πιστούς.

Βατικανό: Έγινε η επέμβαση στον Παπά Λέοντα ΙΔ΄-Το ιατρικό ανακοινωθέν

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο