Παππάς στην «Π»: «Η κυβέρνηση δεν κρατά τις εξελίξεις» – Τι είπε για εκλογές, δημοσκοπήσεις, παρακολουθήσεις και ενεργειακά

Ο Νίκος Παππάς πέρασε από την Πάτρα χθες το απόγευμα και μίλησε με φοιτητές για τη νέα εθνική παράταξη που ετοιμάζουν. Με δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για εκλογές και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

ΠΑΤΡΑ

Στην Πάτρα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και μίλησε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια νέα φοιτητική παράταξη τις επόμενες ημέρες.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Παππά, η «ΠτΔ»  εξασφάλισε δηλώσεις για τις εκλογές που έρχονται, τις υποκλοπές και τις προτάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του ενεργειακού.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Οσον αφορά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Παππάς εκτιμά πως πλέον δεν μπορεί να υπάρξει το στοιχείο του αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση: «Είμαστε έτοιμοι εδώ και καιρό και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση έχει χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αλλά και της διαμόρφωσης της ατζέντας. Δεν κρατάει τις εξελίξεις στα χέρια της».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σημαντικά πίσω το κόμμα του, λέγοντας: «Δύο επισημάνσεις: Οι δημοσκοπήσεις, για τις οποίες πανηγυρίζει ο κ. Μητσοτάκης δείχνουν πτώση της ΝΔ 4-5% και άνοδο ΣΥΡΙΖΑ 2-3%. Επίσης, όλες οι δημοσκοπήσεις υποεκτιμούν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το 2019 στις εκλογές που διαψεύστηκαν».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

Από τη συζήτηση με τον κ. Παππά δεν μπορούσε να λείπει το θέμα των παρακολουθήσεων. Σημείωσε ο κ. Παππάς: «Η χώρα μας έχει πέσει κατηγορία σε σχέση με το κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα μετά την εξέλιξη του σκανδάλου των υποκλοπών. Τα επιχειρήματα Μητσοτάκη στην Ευρώπη δεν τα παίρνουν στα σοβαρά. Απαντες έχουν πειστεί ότι το πρόβλημα ακουμπά την κυβέρνηση και τα συμπεράσματα της ειδικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου έδειξαν προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι προφανές πως αποτελεί κίνδυνο για τη θέση της χώρας διεθνώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στην «ΠτΔ» ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στα ενεργειακά και την ακρίβεια: «Υπάρχει μεγάλη πίεση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν δεν υπάρξουν λύσεις στην κατεύθυνση της αποσυμπίεσης, θα έχουμε συνέπειες στις τοπικές αγορές και στην οικονομία μας. Εμείς έχουμε πει: Μείωση ΦΠΑ, διατίμηση σε περιθώρια κέρδους, επανακρατικοποίηση ΔΕΗ και μείωση φόρου κατανάλωσης. Τα μέτρα αυτά είναι πιο κάτω από τα μέτρα Σταϊκούρα. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής. Για πρώτη φορά, τα συμφέροντα 5-6 εταιρειών ενέργειας υποτάσσουν τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας».

ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments