Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ – Κρίσιμες αλλαγές
Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε ήδη ο διοικητής του ΕΦΚΑ.
Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε ήδη ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής. Το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δρομολογήσει την αντικατάσταση του διοικητή.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τη θέση του Παναγιώτη Δουφεξή θα αναλάμβανε ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, ωστόσο κάτι τέτοιο, προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται.
Οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Γρανάδα.
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δουφεξής

Ο Παναγιώτης Δουφεξής ανέλαβε διοικητής στον ΕΦΚΑ τον Μάιο του 2021 και η θητεία του στον Φορέα έχει καταγραφεί ως μία περίοδος κατά την οποία, μεταξύ άλλων, επιτεύχθηκε η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Την είχε θέσει ως προτεραιότητα ο τότε υπουργός Κωστής Χατζηδάκης– μαζί με την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.
Πριν από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, είχε εργαστεί για πολλά χρόνια σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων. Με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, διατελέσει, επίσης, διευθυντής των γραφείων των κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.
«Σηκώστε τα τηλεφώνα»
Όταν ο Παναγιώτης Δουφεξής ανέλαβε διοικητής στον ΕΦΚΑ, μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό του φορέα, είχε στείλει μήνυμα: «Σηκώστε τα τηλεφώνα».
«Κατά την σταδιακή επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η μετά-covid εποχή, σε συνδυασμό με την μείωση του ποσοστού τηλεργασίας, τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ αποτελούν και πάλι τους κύριους κόμβους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Ως εκ τούτου, θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ» έγραφε τότε στην επιστολή του.
Πηγή: in.gr
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Ο Καλαβρυτινός παίκτης της Patras Stratego Team Δημήτρης Κοσμόπουλος στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ΦΩΤΟ
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Η Κρήνη πλημμύρισε παραμύθια και χρώματα στην έναρξη του φεστιβάλ αφήγησης ΦΩΤΟ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
Mουσική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στα Βαλιμίτικα ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
