Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το περιστατικό με το γατάκι σε ψαροταβέρνα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων

Θεοδωρικάκου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Άντρας δελεάζει γάτα με ψάρι και την κλωτσάει στη θάλασσα, στην Αιδηψό

Το περιστατικό έγινε σύμφωνα με χρήστες των κοινωνικών δικτύων σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media, ένας άντρας βρίσκεται με παρέα σε ψαροταβέρνα, δελεάζει με φαγητό μια γάτα και μόλις αυτή πλησιάζει για να φάει, την κλωτσάει στη θάλασσα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, ο ίδιος δεν σταματάει εκεί, αλλά προσπαθεί να κάνει το ίδιο και σε άλλη γάτα. Την ίδια στιγμή κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν αντέδρασε, καθώς ακούγονται γέλια.

Το βίντεο τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει την οργή χρηστών στα social media και αναπαράγεται από φιλοζωικές ομάδες.

Σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να έχει ενημερωθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού το βίντεο δημοσιεύθηκε στο προφίλ του δράστη.

Μάλιστα, οι χρήστες γράφουν πως «για την πλάκα τους κλωτσάει το ζώο και το ρίχνει στη θάλασσα. Κανείς δεν τον σταματάει, όλοι γελάνε. Ξέχασε όμως ότι πλέον είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ. Ενημέρωσα ήδη το CyberAlertGR».