Παρέμβαση της Σίας Αναγνωστοπούλου στη Βουλή για τα εκπαιδευτικά κενά στην Αχαΐα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάσταση στα σχολεία της Αχαΐας παραμένει ιδιαίτερα προβληματική, με 85 κενά στη Γενική Εκπαίδευση, 45 στην Ειδική, 88 στην Παράλληλη Στήριξη και 17 στα τμήματα ΖΕΠ.
Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με ανακοίνωση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών-Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε. μέσω της οποίας καταγγέλλει την ύπαρξη 235 κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αχαΐας και απαιτεί την άμεση πραγματοποίηση συμπληρωματικής φάσης προσλήψεων αναπληρωτών για την πλήρη κάλυψη των κενών και τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης σε Γενική και Ειδική Αγωγή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάσταση στα σχολεία της Αχαΐας παραμένει ιδιαίτερα προβληματική, με 85 κενά στη Γενική Εκπαίδευση, 45 στην Ειδική, 88 στην Παράλληλη Στήριξη και 17 στα τμήματα ΖΕΠ. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι παραμένουν κλειστά τουλάχιστον 31 τμήματα ένταξης σε Δημοτικά και 10 σε Νηπιαγωγεία. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί γονείς εξαναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικές λύσεις. Το Δίκτυο υπογραμμίζει ότι η εικόνα των «μισών σχολείων» και της υπολειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να αποτελεί «κανονικότητα» και καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, η οποία, αντί να προχωρήσει σε ουσιαστική κάλυψη των αναγκών, περιορίζεται σε επικοινωνιακές ανακοινώσεις.
Η διαρκής ύπαρξη κενών θέσεων και η υπολειτουργία των σχολείων της Αχαΐας αποκαλύπτουν μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να θεωρείται «φυσιολογική». Η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια αλλά κοινωνικό δικαίωμα, και η πλήρης κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί στοιχειώδη όρο για τη μόρφωση και την ισότητα των παιδιών. Η αδράνεια και οι μισές λύσεις δεν χωρούν όταν μιλάμε για το μέλλον της νέας γενιάς.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Η LG λύνει το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις OLED τηλεοράσεις εδώ και χρόνια
Πιτσιρικάς χόρεψε και έκλεψε την παράσταση στο Λειβάρτζι ΒΙΝΤΕΟ
Εγκεφαλικό: Η τροφή που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο
Νέες αποκαλύψεις για τον Steve Jobs την CIA και την επιστροφή του στην Apple
Ανάκληση-μαμούθ 5 εκατ. αυτοκινήτων για τις κρυφές χειρολαβές
Χαλάει όλο το κεσεδάκι αν μουχλιάσει μία φράουλα; Οι ειδικοί εξηγούν
Το GTA 6 διέρρευσε ξανά και αυτή τη φορά κάποιος μπήκε μέσα στη Rockstar
