Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, όλες οι εκδηλώσεις

Τι θα δούμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεκινώντας με το τριήμερο jazz στον προαύλειο χώρο του Αρσακείου.

Παρουσίαση Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024

Οι ενότητες και οι βασικοί άξονες του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024 παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουνίου στο νέο δημαρχείο της Πάτρας από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Απόστολο Αγγελή.

O Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης αναφερόμενος στον θεσμό σημείωσε, πως « Οι δυσκολίες που προκάλεσε η κατάργηση του Πολιτιστικού Οργανισμού και η μετατροπή του σε αντιδημαρχία δημιουργώντας σε αυτό το μεταβατικό στάδιο νέα δεδομένα, γίνεται αντιληπτό πως δεν μας επιτρέπουν ακόμα να λειτουργούμε με τον «αυτοματοποιημένο» τρόπο που επιθυμούμε.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με την δυσμενή κατάσταση που υπάρχει με τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες δεν έχουμε από την κυβέρνηση, χτίστηκε ένα νέο πρόγραμμα για το Διεθνές φεστιβάλ του 2024.

Παρά τις δυσκολίες κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Στο κέντρο της προσοχής μας είναι ο πατραϊκός λαός και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και φέτος φτιάχτηκε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει η αίσθηση της «ανάτασης» για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και τις δυσκολίες της με έναν τρόπο καλύτερο.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θ’ αφήσουμε τις συνοικίες μας να είναι ησυχαστήρια. Η ζωή της πόλης θα έχει σε όλους τους τομείς της τέχνης όλα όσα μπορούν να μας βοηθήσουν για να περάσουμε την περίοδο του καλοκαιριού ευχάριστα.

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να πλαισιώσει όλες μα τις εκδηλώσεις . Έχουμε φροντίσει ώστε η οικονομική μας πολιτική να επιτρέπει και σε όσους δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να έχουν πρόσβαση στις εκδηλώσεις».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Αγγελής αναλύοντας το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων τόνισε: «Παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμα του Διεθνούς φεστιβάλ της Πάτρας για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος από τις μορφές της τέχνης.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Πόλης μας. Παράλληλα δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενθάρρυνση και στήριξη τόσο των επαγγελματιών δημιουργών όσο και της ερασιτεχνικής προσπάθειας.

Ο στόχος που έχουμε θέσει για να γίνουν οι γειτονιές της πόλης κύτταρα πολιτιστικής δημιουργίας παραμένει βασική μας προτεραιότητα.

Το μεγάλο «στοίχημα» για τη δημοτική Αρχή παραμένει για μία ακόμα χρονιά να διασφαλίσει και να δώσει τη δυνατότητα στις λαϊκές οικογένειες να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Παρουσίαση προγράμματος Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024

Και φέτος παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και στέκονται εμπόδια στην δράση μας και στον πολιτισμό, δλδ την έλλειψη χρηματοδότησης και προσωπικού αλλά και τον δυσκολίων που προέκυψαν από την κατάργηση του πολιτιστικού οργανισμού ετοιμάσαμε το διεθνές φεστιβάλ με πολύ αξιόλογες εκδηλώσεις τοπικών καλλιτεχνών και όχι μόνο.

Οι εκδηλώσεις μας ξεκινάνε με το φεστιβάλ jazz and more που έχει γίνει θεσμός και θα παρουσιαστεί στο καινούριο μας δημαρχείο, ένα τοπόσημο της πόλης μας για να αναδειχθεί το νέο μας δημαρχείο αλλά και λόγω ότι και το παλαιό δημοτικό νοσοκομείο είναι σε εργασίες ώστε να αναδειχθεί και αυτό όπως του αξίζει.

Για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων πέρα από τις σταθερές δράσεις του κινητού κινηματογράφου, του φεστιβάλ στις γειτονιές, της παιδικής σκηνής, του Δημοτικού Κινηματογράφου, του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Σκιών, του Φεστιβάλ στις Γειτονιές, και τον θεατρικών παραγωγών που θα φιλοξενηθούν στο ανοιχτό θερινό θέατρο, θα διοργανώσουμε δυο διήμερα φεστιβάλ.

Το πρώτο θα αφορά τους μαθητές μας με το κλείσιμο των σχολείων 19-20/06 και το δεύτερο τους εργαζόμενους σε συνεργασία με το Ε.Κ.Π.

Το φεστιβάλ των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ και την συντονιστική επιτροπή των μαθητών αναδεικνύοντας το ζήτημα των ναρκωτικών αλλά και την ανάγκη πρόσβασης των μαθητών μας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και θα πραγματοποιηθεί στον μόλο θα περιλαμβάνει αγώνες 3on3 την μία μέρα , μαθητικά συγκροτήματα την μεγάλη συναυλία με δύο αγαπημένους καλλιτέχνες τον buzz και τον anser.

Το φεστιβάλ των εργαζομένων σε συνεργασία με το Ε.Κ.Π. θα γίνει στην πλαζ με θέμα την πρόσβαση των εργαζομένων στον πολιτισμό και την περαιτέρω επιδείνωση της δυνατότητας πρόσβασης σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όταν ο πολιτισμός αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα στις 05-06/07 μέρα θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση ο αντρειωμένος και την δεύτερη μέρα θα γίνει γλέντι με τον Β. Κορακάκη.

Οι γειτονιές της πόλης μας θα γίνουν και πάλι κέντρα πολιτισμού με τον κινητό κινηματογράφο , με τον καραγκιόζη με το άρμα θέσπιδος από το ΔΗΠΕΘΕ και το φεστιβάλ στις γειτονιές.

Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και φέτος θα δώσει την ευκαιρία σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες να παρουσιάσουν την δουλειά τους στα παλαιά σφαγεία και στο θέατρο της Κρήνης.

Παρουσίαση προγράμματος Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024

Οι δομές του δήμου θα παρουσιάσουν το έργο τους και φέτος στο φεστιβάλ , όπως το χορευτικό τμήμα με την παράσταση του, το χορευτικό αντάμωμα και την συναυλία της ορχήστρας του και η Ο.Ν.Ε. με μία συναυλία επιπέδου ανάλογου της ορχήστρας».

Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος – υπεύθυνος του χορευτικού τμήματος Χρήστος Γιαννόπουλος και η δημοτική σύμβουλος, διευθύντρια του Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυφωνικής Αθηνά – Καλλιμάνη – Γεωργιτσοπούλου, οι οποίοι είναι και μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής.

Ο κ. Χρήστος Γιαννόπουλος σημείωσε πως « Ο δήμαρχος της Πάτρας με δυο κουβέντες έδωσε την ουσία. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να μην είναι τους μήνες του καλοκαιριού η Πάτρα και οι γειτονιές της ησυχαστήριο. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του Χορευτικού όλα αυτά τα χρόνια. Θα διοργανώσουμε σε συνεργασία με συλλόγους παραστάσεις ακόμα και σε περιοχές που δεν πήγαν και δεν έγιναν ποτέ παραστάσεις. Εκεί που οι νοικοκυρές και οι γιαγιάδες είναι ακόμα στα σκαλοπάτια της εξώπορτας. Γιατί αυτός πιστεύουμε πως είναι ο ρόλος ενός κινήματος που λέγεται ερασιτεχνική δημιουργία…. Πέραν τούτου θα έχουμε το Χορευτικό αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί 21 – 22 και 23 Αυγούστου στο οποίο θα υπάρχει μετάκληση συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο και φυσικά τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

Η Ορχήστρα του χορευτικού – ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος – θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο ένα αφιέρωμα στο δήμο Μούτση. Έναν καλλιτέχνη για τον οποίο μετά το θάνατό του δεν φρόντισε κανείς να τιμήσει το έργο του. Στη Ζωϊτάδα η παράσταση του Χορευτικού περιλαμβάνει τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος επανέλαβε πως το σημαντικότερο όλων είναι η ανάσα που θα δώσουμε στις γειτονιές.

Η κ. Αθηνά Καλλιμάνη – Γεωργιτσοπούλου η οποία είναι με μέλος της επιτροπής του Ερασιτεχνικού θεάτρου, από την πλευρά της τόνισε ότι « Το φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου γίνεται και φέτος με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής δίνοντας σημαντικό βήμα σε όλους τους συλλόγους της περιοχής για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ώστε ο θεσμός του ερασιτεχνικού θεάτρου να ακολουθεί πάντα ανοδική πορεία. Το γεγονός ότι οι παραστάσεις του ερασιτεχνικού θεάτρου είναι ελεύθερες για το κοινό δεν σημαίνει ότι η ποιότητά τους δεν είναι εξαιρετική. Ο τρόπος που στήνεται και στηρίζεται σε όλα τα επίπεδα ο θεσμός αποσκοπεί στη συνάντηση των ανθρώπων που είναι πάρα πολύ σημαντική, ιδιαίτερα δε μετά την πανδημία και ότι βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Παρουσίαση προγράμματος Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024

Κλείνοντας το μέλος της επιτροπής κάλεσε τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης να εντάξουν στο πρόγραμμα τους μια ολιγόλεπτη αναφορά στο τι ακριβώς γίνεται στην πόλη μας συνολικά, προκειμένου και άτομα ου δεν έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση να μάθουν που μπορούν να παρακολουθήσουν και να βιώσουν μια παράσταση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΖΑΖ & ΠΡΑΞΕΙΣ – ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ώρα 21.30

ΠΑΡ. 14/6 KOLIDA BABO

Ένα πρότζεκτ δύο μουσικών, που ειδικεύονται στα πνευστά, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας φιλοξενείται στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας και την ενότητα Jazz& more . Ο Σωκράτης Βότσκος από την Πέλλα και ο Χάρης Π. από την Αθήνα εξερευνούν την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας και τις folk παραδόσεις της Ηπείρου και της Θράκης σε σχέση με τα abstract electronics και την free jazz.
Ο Σωκράτης και ο Χάρης θεωρούν ότι η δημιουργικότητα και η συλλογική έκφραση είναι ένα όχημα για να καταλάβει κανείς την ίδια τη ζωή.

ΣΑΒ. 15/6 THE HARPER TRIO

H Maria-Christina Harper, electric jazz αρπίστα και συνθέτρια, γεννημένη
στην Ελλάδα, ανακαλύπτει εκ νέου τον ήχο της άρπας στον κόσμο της jazz. Με το άναρχο πνεύμα της και το ενδιαφέρον της να ξεπεράσει τα παραδοσιακά όρια της άρπας, παρουσιάζει το όργανό με νέους και
συναρπαστικούς τρόπους. Συνδυάζοντας τις παραδοσιακές της μουσικές ρίζες με τη free jazz δημιουργεί έναν ακαταμάχητο, συναρπαστικό ηχητικό σύμπαν, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση.

Η Maria-Christina συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς αναγνωρισμένους
μουσικούς, δημιουργώντας το μουσικό σχήμα Harper Trio για το οποίο δημιούργησε επτά πρωτότυπες συνθέσεις. Οι συνθέσεις φλερτάρουν με τους avant-garde και ψυχεδελικούς ήχους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον spiritual jazz ηχητικό τοπίο.

Με τον ντράμερ Evan Jenkins και τη δυναμική σαξοφωνίστα Josephine
Davies και τον Evan Jenkins

ΚΥΡ. 16/6 ΑLEKOS VRETOS QUARTET “MEDITERRANEAN ECHOES”

Η νέα «δουλειά» του Αλέκου Βρέτου, Mediterranean Echoes, δεν περιλαμβάνει κρουστά ή ντραμς. Εδώ ο ρυθμός υπονοείται, αφήνοντας χώρο στους μουσικούς να χρησιμοποιήσουν τις μελωδίες για να πουν αυτό που θέλουν. Οι συνθέσεις που θα ακουστούν είναι των Γιάννη Δίσκου(κλαρίνο), Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο), Κίμωνα Καρούτζου (μπάσο), Αλέκου Βρέτου (ούτι), καθώς το πρότζεκτ έχει συλλογικό μουσικό χαρακτήρα. Ανάμεσά τους παρεμβάλλονται, βεβαίως, και αγαπημένες συνθέσεις των Ara Dinkjian, Simon Shaheen, Anouar Brahem.

TET. 19/6 «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»
με τους ΓΛΥΚΕΡΙΑ , ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ, ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ, ΘΟΔΩΡΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ και τη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΑΦΑΗΛ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνθέτης της θεατρικής παράστασης αλλά και της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έρχεται για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Πάτρας.
Μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Δέσποινα Ραφαήλ θα αποδώσουν μουσικές στιγμές και τραγούδια της παράστασης αλλά και της ταινίας σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Μια συναυλία με αρώματα από την αγαπημένη μας Σμύρνη.

ΤΕΤ. 19/6 ΚΑΙ ΠΕΜΠ. 20/6 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΕΣΥΝ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΠΕΜΠΤΗ 20/6 ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ AΝSER x BUZZ
Δύο κορυφαία ονόματα της Hip Hop σκηνής συναντιούνται. Συμμετέχει και το πατρινό συγκρότημα GANG RUN ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΜΩΛΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ώρα 20.00

ΠΑΡ. 21/6 «ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΝΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΗΡΩ και το ΟΚΤΑΜΕΛΕΣ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΥΗΚΟΟΝ ΜΕΛΟΣ
ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ, ώρα 21.30

Μια ξεχωριστή συναυλία, με μελωδίες γεμάτες συναισθήματα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΡΙΤ. 02/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

Παρουσίαση προγράμματος Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024

ΠΕΜΠ. 04/7 ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΟΜΟΝΟΙΑ» και ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ AMABILE
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΠΑΡ. 05/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΟΛΙΣΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΚΑΡΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
«ΣΕ LATIN ΚΑΙ JAZZ ΡΥΘΜΟΥΣ»
Δ/ΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΙΑΣΑΣ
ΑΧΑΙΑ ΚΛΑΟΥΣ, ώρα 21.30

ΠΑΡ. 5/7 & ΣΑΒ. 6/7  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ, ώρα 21.30

ΠΑΡ. 5/7 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΝΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

«Ο ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ» ΤΩΝ HOLWORTHY HALL και
ROBERT MIDDLEMASS σε μετάφραση και σκηνοθεσία
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΛΑ

ΣΑΒ. 6/7 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΑΚΑΚΗ
Δημοτική πλάζ

ΤΡΙΤ. 09/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΚΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΠΕΜΠ. 11/7 ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»
«ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ»
ΑΧΑΙΑ ΚΛΑΟΥΣ, ώρα 21.30
(ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΤΕΤ. 10/7)

ΠΑΡ. 12/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑΜΝΑ»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΔΕΥΤ. 15/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΜΛΕΤ»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΤΡΙΤ. 16/7 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΛΑΝ»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30
(μετάκληση)

ΠΕΜΠ. 18/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΙΑΣ» του ΣΟΦΟΚΛΗ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕ
ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ώρα 21.30

ΠΑΡ. 19/7 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΤΑ, ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΡΤΟΥΟΖΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΑΒ. 20/7 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΠΕΤΗ ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕ

ΚΥΡ. 21/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» του ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΔΕΥΤ. 22/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΣ »
Βασισμένο στο έργο του ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ « Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΤΡΙΤ. 23/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΤΕΤ. 24/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «CLOSER» του ΠΑΤΡΙΚ ΜΑΡΜΠΕΡ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΚΥΡ. 28/7 ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥ “BRIDGES”
ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ, ώρα 21.30

ΔΕΥΤ. 29 & ΤΡΙΤ. 30/7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΑΡ. 02/8 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΧΙΟΝΑΤΗ INTO THE WOODS»
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.00

ΔΕΥΤ. 26/8 & ΤΡΙΤ. 27/8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ» των ΜΙΧΑΛΗ ΡΕΠΠΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΤΕΤ. 28/8 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ» «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ» της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.30

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΤΡΙΤ. 03/9 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» του ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 20.30
(μετάκληση)

ΠΑΡ. 06/9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του ΜΟΛΙΕΡΟΥ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.00

ΠΑΡ. 06/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ»
ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ώρα 21.30

ΠΕΜΠ. 12/9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΒΑΚΧΕΣ» ΕΥΡΥΠΙΔΗ
(ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ)
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.00

Παρουσίαση προγράμματος Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024

ΠΑΡ. 13/9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΡΝΙΘΕΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.00

ΔΕΥΤ. 16/9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ώρα 21.00

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Plan 75 – Πλάνο 75
Τρίτη 18/06 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Πέμπτη 20/06 Νότιο Πάρκο Ιχθυόσκαλα 21:30

The Other Half
Τρίτη 25/06 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Κυριακή 30/06 Νότιο Πάρκο 21:30

Τα μαθήματα της Μπλάγκα – Blaga’s Lessons

Τρίτη 02/07 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Πέμπτη 04/07 Άγιος Βασίλειος 21:30
Κυριακή 07/07 Θέα 21:30

 Verdades Verdaderas. La vida de Estela – Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα
Τρίτη 09/07 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Πέμπτη 11/07 Μιντιλόγλι 21:30
Κυριακή 14/07 Κάτω Καστρίτσι 21:30

Σε συνεργασία με το ινστιτούτο Θερβάντες

Οι άποικοι – The Settlers
Τρίτη 16/07 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Πέμπτη 18/07 Ανθούπολη 21:30
Κυριακή 21/07 Παραλία Προαστείου 21:30

Η γλώσσα της πεταλούδας – La lengua de las mariposas
Τρίτη 23/07 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Πέμπτη 25/07 Γηροκομειό 21:30
Κυριακή 28/07 Αραχωβίτικα 21:30
Σε συνεργασία με το ινστιτούτο Θερβάντες

Love According to Dalva – Με τα μάτια της Νταλβά

Τρίτη 30/07 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Πέμπτη 01/08 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων 21:30
Κυριακή 04/08 Ψαθόπυργος 21:30

Scrapper – Το Αλάνι
Τρίτη 27/08 Προαύλιο νέου δημαρχείου 21:30
Πέμπτη 29/08 Ελεκίστρα 21:30
Κυριακή 01/09 Ζαβλάνι 21:00

Ιταλικός Κιν/φος

ΤΡΙΤ. 17/09 Προαύλιο νέου δημαρχείου 20:30
ΤΕΤ. 18/09 Προαύλιο νέου δημαρχείου 20:30
ΠΕΜ. 19/09 Προαύλιο νέου δημαρχείου 20:30

ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
(Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων και στο θεατράκι της Κρήνης)

KYΡIAKH 16/6/2024 – ώρα 21.30
Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων της Πολυφωνικής – «Δον Κιχώτης»
Το Θεατρικό Εργαστήρι των ενηλίκων της «Πολυφωνικής» παρουσιάζει την παρωδία των ιπποτικών μυθιστορημάτων, με την πλούσια δημιουργική φαντασία και το πηγαίο χιούμορ,
«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ».
Διασκευή-Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου

TETAΡTH 19/6/2024 – ώρα 21.30
19ο & 15ο Γυμνάσιου Πατρών και ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών – «Η τελευταία μαύρη γάτα»
Το πόσο αδυσώπητη και απάνθρωπη μπορεί να γίνει η κοινωνία απέναντι σε όποια από τα μέλη της πειστεί να στοχοποιήσει, να ενοχοποιήσει και να αποξενώσει, είναι κάτι που η σύγχρονη ιστορία το έχει επαληθεύσει με τραγικότατο τρόπο. Η τελευταία μαύρη γάτα είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που δημιουργεί δίαυλους επικοινωνίας και συνεννόησης ανάμεσα σε γενιές και ανθρώπους.
Υπεύθυνοι εμψύχωσης: Φώτης Λάζαρης, Μαρία Καζάκου, Κατερίνα Δωρή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6/2024 – ώρα 21.30
21ο Γυμνάσιο – «Ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Θεσσαλικό κύκλο του»
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό του και περιλαμβάνει 8 δραματοποιημένα τραγούδια του δίσκου τα οποία παριστάνονται με θεατρικά κείμενα, ζωντανές εικόνες και παιγνιώδη διάθεση.
Σκηνοθεσία: Πλούμη Σταυρούλα, Δέσποινα Μάη, Μαρία Νιμπή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6/2024 – ώρα 21.30
Θεατρική Oμάδα “από κοινού” της Ά ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ – «Η κωμωδία ενός ιδανικού αυτόχειρα»
Ανελέητα σύγχρονη και αδυσώπητα ευφυής, η ξέφρενη κωμωδία του Έρντμαν, μιλά για την κοινωνική υποκρισία και τους σαρωτικούς μηχανισμούς εξουσίας στο άτομο, αλλά και την ανόθευτη αδιαπραγμάτευτη, ακατανίκητη επιθυμία του ανθρώπου για ζωή. Σκηνοθεσία: Φώτης Λάζαρης

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7/2024 – ώρα 21.30
Αχαϊκό Εργαστήρι – «Ευχαριστούμε που μας ληστέψατε»
Πρόκειται για μια σπονδυλωτή κωμωδία, που στοχεύει να αναδείξει και να αποτυπώσει τις παθογένειες μέσα στις οικογένειες και ευρύτερα, που δυσκολεύουν την επικοινωνία και την ανάγκη για μια επιθυμητή ηρεμία και πληρότητα. Εύθραυστες οικογενειακές σχέσεις, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή
Σκηνοθεσία: Νώντας Φωκάς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7/2024 – ώρα 21.30
Θεατρική ομάδα «Τρελοί κι αδέσποτοι» – «Άλλαξ’ Ο κολιές»
Επιθεώρηση που σατιρίζει την Ελληνική επικαιρότητα με καυστικό τρόπο και άφθονο γέλιο.
Σκηνοθεσία: Καραμπούλα Χαρά – Κατσαρός Ανδρέας

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7/2024 – ώρα 21.30
Θεατρική ομάδα «Θεωρικόν» – «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες» του Dario Fo
Ένα έργο βασισμένο στην υπόθεση Άλντο Μόρο, που τάραξε την Ιταλία με κωμική και σατυρική διάθεση από το συγγραφέα που πρώτος το ανέβασε το 1980.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7/2024 – ώρα 21.30
Ταξιδευτές της Πρόζας – «Κουνενέ»
Το έργο είναι ύμνος στην Ελληνίδα μάνα, που μέσα στους αιώνες “λιώνει” για τον κανακάρη της. Κωμικές καταστάσεις, έρωτες κρυφοί αλλά και φανεροί και γρήγορα αυτοκίνητα, η αντιπάθεια Ελένης και Θάλειας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/8/2024 – ώρα 21.30
Μουσική παράσταση από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Πάτρας.
Η Λαϊκή και Ρεμπέτικη κομπανία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας Αχαΐας ετοίμασε και φέτος ένα αφιέρωμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8/2024 – ώρα 21.30
Θεατρική ομάδα Ρεφενέ – «Μωμολογίες 2024»
Σπονδυλωτή παράσταση αποτελούμενη από 8 σατιρικά μονόπρακτα, βραβευμένα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς». Οκτώ συγγραφείς «φωτογραφίζουν» ανθρώπινες αδυναμίες και συμπεριφορές. Διακωμωδούν καταστάσεις και γελειοποιούν εξουσιαστικούς μηχανισμούς.
Σκηνοθεσία: Γεωργακάκης Γιάννης

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8/2024 – ώρα 21.30
Τα μονοπάτια της Ζωιτάδας
Σύλλογος Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης και Oρχήστρα Xορευτικών Δήμου Πατρέων
Θα παρουσιαστούν παραδοσιακά επαγγέλματα που έχουν χαθεί ιδιαίτερα της περιοχής εμπλουτισμένα με παραδοσιακά παιχνίδια που δεν παίζονται σήμερα. Όλα θα είναι πλαισιωμένα με μουσική και χορό από τις αντίστοιχες περιοχές. Θα συμμετέχουν τα εντατικά τμήματα ενηλίκων, το εφηβικό και το εντατικό παιδικό χορευτικό και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/9/2024 – ώρα 21.00
Θεατρική ομάδα Εκτός Σχεδίου – «LEBENSRAUM ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ»
Το έργο έχει ως αφετηρία τη ναζιστική επεκτατική θεωρία του «Ζωτικού Χώρου» (Lebensraum), σύμφωνα με την οποία ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε ξένα, κοντινά ή και μακρινά εδάφη, όταν τα θεωρεί αναγκαία για δημογραφικές, φυλετικές, αμυντικές, οικονομικές του ανάγκες. Οι θεατές, ή μάλλον το κοινό, όπως αναφέρεται στην ίδια την παράσταση, καλούνται να συμμετέχουν σε ένα «πείραμα» πάνω στη σκηνή.
Σκηνοθεσία: Σήφης Πολυζωίδης

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/9/2024 – ώρα 21.00
Θεατρική ομάδα εργαζομένων του Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Πάτρας – «Oι Κλαυσίγελοι»
Η παράσταση σατιρίζει καυστικά μέσα από μικρές ιστορίες τα προβλήματα, και τις παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας χαρίζοντας άφθονο γέλιο.
Σκηνοθεσία: Ηλίας Αναστασόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9/2024
Θεατρική & Xορευτική ομάδα Κάτω Αλισσού – «Oι γυναίκες στην βουλή»
Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση με έντονα παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά μοτίβα, στην οποία η Πραξαγόρα και η παρέα της με ξεκαρδιστικούς διαλόγους και
πικάντικα σχόλια θα εκφράσουν για μια ακόμα φορά την πικρία τους για τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά και την ελπίδα τους ότι με το δική τους δυναμική παρέμβαση μπορούν να αναλάβουν την εξουσία και να εξασφαλίσουν για τους πολίτες ένα καλύτερο μέλλον. Άραγε, θα τα καταφέρουν;
Σκηνοθεσία: Βαθύαλος

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9/2024 – ώρα 21.00
Θεατρική ομάδα του Π.Π.Ο. «Τέχνης Κίνηση» – «Εκκλησιάζουσες»
Οι γυναίκες της Αθήνας, δώδεκα χρόνια μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στη διακυβέρνηση της χώρας. Η Πραξαγόρα, Αθηναία και γυναίκα του Βλέπυρου, τις οργανώνει να παρουσιαστούν στη Συνέλευση (Εκκλησία του Δήμου) ντυμένες άντρες και με τη διαδικασία της πλειοψηφίας ψηφίζουν νόμο και παίρνουν την εξουσία του κράτους ελπίζοντας η Αθήνα να δει πάλι ευτυχισμένες μέρες.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9/2024 – ώρα 21.00
ΣΚΗΝΙΚΟ Θεατρικό Εργαστήρι – «Τα κόκκινα φανάρια»
Στο μπαρ της «Φρύνης» στην Τρούμπα -που το διευθύνει η πατρώνα Μαντάμ Παρί- ζουν και εργάζονται πέντε γυναίκες, η καθεμιά με τη δική της προσωπική ιστορία. Σε λίγο ο νόμος θα επιβάλλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θ’ αδειάσει.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και Δημήτρης Χουρδούμης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9/2024 – ώρα 21.00
Θεατρική ομάδα του Συλλόγου των Εν Πάτραις Κεφαλληνίων «Το θεατροσκόπιο»
«Το σπίτι της Ματριόνα»
Την δεκαετία του 1950 ο καθηγητής μαθηματικών Ιγνάτιτς , αποσύρεται σε μια επαρχία της Ρωσίας , για να ζήσει μια καινούργια ζωή μέσα στην γαλήνια και αγνή ρωσική φύση, φιλοξενούμενος από την Ματριόνα ,μια ηλικιωμένη αγρότισσα, που θα δεχθεί να του προσφέρει στέγη και να μοιραστεί τη μοναξιά και το ταπεινό της φαγητό μαζί του.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπαϊρακτάρης

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/2024 – ώρα 21.00
Θεατρική ομάδα Ήθος Ποιεί – «Φωνάζει ο κλέφτης»
Δύο είναι οι τίμιοι στο έργο. Ο ένας γενναίος και αδέκαστος αξιωματικός, που διευθύνει ένα μεγάλο οργανισμό κι ο άλλος τίμιος μεν, αλλά δειλός, φουκαρατζίκος -ο Τιμολέων- που χρειάζεται, ο ταλαίπωρος, να τα κοπανήσει γερά για να αντλήσει θάρρος και να καταγγείλει τις κλεψιές, με αποτέλεσμα να αποκλοτσιέται διαρκώς και να βρίσκεται άνεργος στο δρόμο.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χουρδούμης

Όλες οι εκδηλώσεις στον Δημοτικό Κινηματογράφο, στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήνης, στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, στο Μαθητικό Φεστιβάλ, στο Φεστιβάλ για τους εργαζόμενους, στις Γειτονιές σε συνεργασία με τους Συλλόγους, στις παραστάσεις Θεάτρου Σκιών είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ