Πατέρας Κάρολαιν για Αναγνωστόπουλο: «Αδιανόητο ότι θα «φάει» κάτι λιγότερο από ισόβια κάθειρξη»

Ο πατέρας της δολοφονημένης Κάρολαιν περιέγραψε τον δολοφόνο της κόρης του ως «νυφίτσα» καθώς προέκυψαν λεπτομέρειες ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα την κατηγορήσει για το έγκλημα ισχυριζόμενος ότι «κακομεταχειρίστηκε» το μωρό τους και ότι ενήργησε σε «αυτοάμυνα» λόγω των ικανοτήτων της στις πολεμικές τέχνες.

Πατέρας Κάρολαιν για Αναγνωστόπουλο: «Αδιανόητο ότι θα «φάει» κάτι λιγότερο από ισόβια κάθειρξη»

Ο 33άχρονος κατηγορούμενος, θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της Αθήνας την Παρασκευή. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος,  κατηγορείται για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, 20 ετών, καθώς κοιμόταν και του κατοικίδιου σκύλου της Ρόξι. Ο ίδιος θα αντιμετωπίσει δύο ακόμη  κατηγορίες για διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης καθώς, ο φερόμενος δράστης επινόησε ένα περίτεχνο ψέμα ότι οι δολοφονίες έγιναν κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης διάρρηξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  συντετριμμένος πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, λόγω αρρώστιας δεν είναι σε θέση να παρευρεθεί στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο η μητέρα της, Σούζαν Ντέλα Κουέστα θα είναι εκεί και αναμένεται να καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου επιβεβαίωσε στο MailOnline ότι ένα βασικό μέρος της υπεράσπισής του είναι ότι η Καρολάιν τον «ώθησε» σε μια «κρίση οργής» αφού έσπρωξε βίαια την κούνια στην οποία κοιμόταν η τότε 11 μηνών κόρη τους Λυδία.

Ο κύριος Κράουτς, 78 ετών συνταξιούχος μηχανικός που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι ο Μπάμπης θα ισχυριστεί ότι η Κάρολαιν τον «προκάλεσε» και ότι βριsκόταν σε αυτοάμυνα. Θα αναφερθεί επίσης τις ικανότητές της στις πολεμικές τέχνες. Αυτό δεν είναι πιθανό να “σταθεί” καθώς η Κάρολαιν κοιμόταν για αρκετές ώρες όταν τη σκότωσε ».Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα (ν.ν. τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο)».

Πέρυσι, όταν ο Αναγνωστόπουλος συνελήφθη αρχικά λίγες ώρες μετά  τα κροκοδείλια δάκρυα στην κηδεία της Καρολάιν και την αγκαλιά της μητέρας της, ο κ. Κράουτς είπε ότι θα είχε «τινάξει τα μυαλά του στον αέρα επιτόπου αν ήξερε την αλήθεια.

Ο κ. Κράουτς, ο οποίος ζει στο νησί της Αλόννησου, εξήγησε πώς η ασθένειά του θα τον κρατούσε μακριά από τη δίκη και είπε: «Θα ήταν αδύνατο για μένα να ανεχτώ το ταξίδι στην Αθήνα αν και η Σούζαν θα πάει.Θα μείνω εδώ και θα προσέχω τη Λίντια». O κ. Κράουτς και η Σούζαν έλαβαν την κηδεμονία της μικρής Λυδίας πέρυσι μετά από απόφαση ελληνικού δικαστηρίου.

Ο Αλέξης Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου, δήλωσε στο MailOnline: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ζευγάρι περνούσε μια δύσκολη περίοδο και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ενεπλάκησαν σε μια έντονη ανταλλαγή. Αλλά ήταν εκείνο το βράδυ που η Καρολάιν έγινε όλο και πιο βίαιη, σπρώχνοντας βίαια την κούνια στο πλάι, που πυροδότησε τον Μπάμπη ο οποίος σκέφτηκε, “Η Λίντια κινδυνεύει”.

Ο 33άχρονος πιλότος ,αρχικά, ισχυρίστηκε ότι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του και σκότωσαν την Καρολάιν και τον σκύλο της Ρόξι, του επιτέθηκαν και στη συνέχεια έφυγαν με μετρητά και κοσμήματα.

Μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε ότι ήταν ο δολοφόνος και ότι έπνιξε την Καρολάιν τον περασμένο Μάιο καθώς κοιμόταν και στη συνέχεια κρέμασε τη Ρόξι από το κάγκελο του σπιτιού τους στην Αθήνα με το λουρί του σε μια προσπάθεια να κάνει την ιστορία του πιο αξιόπιστη ότι οι διαρρήκτες είχαν εισβάλει και είχαν διαπράξει το έγκλημα.

Μιλώντας για την επικείμενη δίκη, ο κ. Κράουτς δήλωσε: «Είμαστε  ικανοποιημένοι που ο Έλληνας εισαγγελέας σκοπεύει να μην είναι επιηκής με τον δολοφόνο της Καρολάιν. Εδώ στην Ελλάδα, οι σύζυγοι συχνά λαμβάνουν σχετικά ελαφρές ποινές για τη δολοφονία των συζύγων τους-αν μπορούν να δείξουν ότι έχουν προκληθεί- κάτι που αυτή τη στιγμή εξοργίζει το γυναικείο κίνημα εδώ. Είναι κάτι στο οποίο εργάζονται ενεργά, ασκώντας πιέσεις σε νομοθέτες και πολιτικούς».

Πρόσθεσε: «Ωστόσο, στην έκθεσή του ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι η Καρολάιν σκοτώθηκε μετά από μια περίοδο προσεκτικού σχεδιασμού, ότι κοιμόταν για δυόμισι ώρες και ότι βρισκόταν σε ήρεμη κατάσταση.

«Φαίνεται αδιανόητο ότι θα φάει κάτι λιγότερο από ισόβια κάθειρξη»
Την Παρασκευή, ο Αναγνωστόπουλος θα αντιμετωπίσει τη λεγόμενη μικτή δίκη ενόρκων, η οποία αποτελείται από τρεις δικαστές πλήρους απασχόλησης και τέσσερις ενόρκους οι οποίοι θα επιλεγούν από το κοινό. Θα υπάρχουν εννέα μάρτυρες κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένης της Σούζαν Ντέλα Κουέστα, της μητέρας της Καρολάιν, μια θεραπεύτρια που η Καρολάιν έβλεπε με τον άντρα της, τον πρώην γείτονα της διπλανής πόρτας, τον ιατροδικαστής, τρεις αστυνομικούς και κάτι παιδικούς φίλους της Καρολάιν.

Ο Αναγνωστόπουλος βασίζεται σε έξι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οι γονείς του και κάποιοι φίλοι του για να τον βοηθήσουν να αποδείξει την υπόθεσή του ότι ενήργησε στην «έξαψη της στιγμής». Ισχυρίζεται επίσης ότι η Καρολάιν έγινε πιο επιθετική μετά από μια αποβολή.

Μετά από νομικές διαμάχες, ο Αναγνωστόπουλος κατηγορείται επίσης συγκεκριμένα για τη δολοφονία του αγαπημένου πεντάμηνου κουταβιού της Καρολάιν, ονόματι Ρόξι, αφού αρχικά κατηγορήθηκε για κακοποίηση ζώων.

Η κατηγορία δολοφονίας ζώων κατέστη δυνατή μετά από νέο νόμο που θεσπίστηκε το προηγούμενο έτος, ο οποίος απαγορεύει την παράνομη θανάτωση τους.

Η δίκη της Παρασκευής θα είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό νομικό σύστημα θα εκδικάσει υπόθεση δολοφονίας ζώων.

Η Ευαγγελία Τσανοπούλου, δικηγόρος της Ρόξι, δήλωσε στο MailOnline ότι θα επιχειρηματολογούσε υπέρ της χορήγησης μέγιστης ποινής δέκα ετών στον Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία του κουταβιού, πέραν κάθε ποινής που μπορεί να λάβει για τη δολοφονία της συζύγου του.

Η κ. Τσανοπούλου πρόσθεσε: «Αυτό ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα κατά της Roxy. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μπορούσε να είχε αφήσει την πόρτα ανοιχτή για να φύγει ο σκύλος, κάτι που σίγουρα θα είχε κάνει.

Αυτό δείχνει την απίστευτη απάθειά του και την έλλειψη συναισθημάτων. Σκοτώνοντας τον σκύλο της Καρολάιν για να προσπαθήσει να πετύχει τους στόχους του».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινή άδεια: Πώς θα υπολογίσετε πόσες μέρες δικαιούστε - Tι ισχύει με το επίδομα
Πρατήρια καυσίμων: Ένα στα τέσσερα αισχροκερδούν - Τι αναφέρουν οι έλεγχοι
Σε συμφωνία Βορίδης με Μπακογιάννη για τον εκσυγχρονισμό - αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας
«Τράπεζα θεμάτων»: Ομαλή η «πρεμιέρα» σε 1.665 λύκεια