Πάτρα: 133 μαγαζιά αποκτούν κοινή εικόνα με επιγραφές και λουλούδια – Σε ποια περιοχή

Μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει παραδοθεί το σύνολο των έργων στα μαγαζιά στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου και αυτές τις μέρες τρέχει ο διαγωνισμός για ένα από τα πιο ιδιαίτερα υποέργα.

Πάτρα: 133 μαγαζιά αποκτούν κοινή εικόνα με επιγραφές και λουλούδια - Σε ποια περιοχή

Ο διαγωνισμός για ένα από τα πιο ιδιαίτερα υποέργα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου έχει ξεκινήσει από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών για την προμήθεια και εγκατάσταση σε μαγαζιά 133 επιγραφών και άλλες τόσες φωτεινές επιγραφές αλλά και συστήματα ειδικού φωτισμού, 266 ανθοστήλες, στην περιοχή από την Αγίας Σοφίας έως την πλατεία Ολγας.

ΜΕ 200.000 ΕΥΡΩ

Μέχρι τις 20 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό, με το έργο να πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε λίγο πάνω από 200.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο υποέργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου έχει να κάνει με την «δημιουργία και ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» και είχε λάβει έγκριση για την πρόοδο του διαγωνισμού τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστα Ζαφειρόπουλο, με τον διαγωνισμό που γίνεται θα αναδειχθεί ανάδοχος του έργου για την εγκατάσταση αυτοποτιζόμενων και αυτοφωτιζόμενων ανθοστηλών σε 133 περίπου εμπορικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται στην περιοχή υλοποίησης του προγράμματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Δηλαδή, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και σε τμήματα των οδών Κορίνθου και Καρόλου.

ΕΝΙΑΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Οπως είχε σημειώσει ο κ. Ζαφειρόπουλος στην «Π», επειδή δεν είναι εφικτή η αλλαγή των προσόψεων των καταστημάτων, με την εγκατάσταση αυτών των κατασκευών θα δοθεί μια ενιαία εμπορική ταυτότητα στην περιοχή παρέμβασης.

Ο ανάδοχος του υποέργου θα αναλάβει και τις εργασίες εγκατάστασης των κατασκευών, που θα έχουν σύστημα φόρτισης από ηλιακή ενέργεια, ώστε να φωτίζονται χωρίς σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και να ποτίζονται αυτόματα.

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Το μεγαλύτερο βάρος των παρεμβάσεων στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, έχει αναλάβει ο Δήμος Πατρέων και πρόσφατα είδαμε την εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και των έξυπνων ηλιακών με σύστημα ασύρματης πρόσβασης στο internet (ελεύθερο WiFi), στην πλατεία Ολγας.
Το πρόγραμμα «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» περιλαμβάνει μια ολόκληρη περιοχή -ξεκινώντας από την οδό Κωνσταντινουπόλεως- και μια σειρά από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και έργα, όπως «έξυπνοι» υπόγειοι κάδοι ανακύκλωσης, «έξυπνες» διαβάσεις πεζών, αναβάθμιση πεζοδρομίων και οδοφωτισμού στους δρόμους που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κ.ά.

Παράδοση πριν το τέλος του 2023

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Τάσος Νικολακόπουλος δηλώνει στην «Π» για το θέμα των Open Mall:

«Το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Εχουμε την προκήρυξη για την εμπορική ταυτότητα της περιοχής αλλά και τα ψηφιακά συστήματα με την πιστότητα των πελατών. Το επόμενο διάστημα θα δούμε να αποκτούν μορφή οι εξωτερικές βιτρίνες των καταστημάτων. Οποιος περπατά στην Αγίας Σοφίας και την Κωνσταντινουπόλεως προς την πλατεία Ολγας βλέπει ήδη νέα πεζοδρόμια, βλέπει νέους φανοστάτες, βλέπει βυθιζόμενους κάδους, βλέπει έξυπνα παγκάκια. Αρα, μιλάμε για ένα έργο που έχει δώσει πνοή στην περιοχή και την πόλη. Το συντομότερο θέλουμε να ολοκληρωθεί και εκτιμούμε ότι θα έχει παραδοθεί το σύνολο του έργου πριν το τέλος του 2023 και σύντομα να διεκδικήσουμε νέα έργα. Η Πάτρα ήταν πόλη πιλότος και το έργο πέτυχε και στη συνέχεια επεκτάθηκε. Τα ανοικτά κέντρα εμπορίου λειτουργούν, αλλά χρειάζεται και συνεργασία μεταξύ των φορέων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ