Πάτρα: Άγνωστοι πέταξαν τα προστατευτικά του σιντριβανιού για να συνεχίσουν τα γκράφιτι – Γιώργος Ρώρος: «Άμεση φύλαξη των μνημείων»
– Παρέμβαση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων
Παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί στο σιντριβάνι στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου έκανε ο έμπορος και αυτοδιοικητικός παράγοντας Γιώργος Ρώρος, καταγγέλλοντας ότι άγνωστοι πέταξαν τα προστατευτικά που είχαν τοποθετηθεί, προκειμένου να συνεχίσουν τα γκράφιτι πάνω στο μνημείο.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έχει ήδη αναλάβει τις εργασίες συντήρησης στο ιστορικό συντριβάνι. Ωστόσο, η έλλειψη βασικής φύλαξης επιτρέπει φθορές που ακυρώνουν την προσπάθεια αποκατάστασης.
Ο κ. Ρώρος επισημαίνει ότι ο Δήμος Πατρέων έχει υποχρέωση να μεριμνήσει άμεσα για την προστασία των μνημείων της πόλης, όπως το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», τα σιντριβάνια, τους φανοστάτες και συνολικά τους δημόσιους χώρους της πλατείας. «Εκτός αν η βρόμικη εικόνα μάς έγινε συνήθεια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
«Κινούμενοι κίνδυνοι»: Απολυμένο στέλεχος της Tesla καταγγέλλει τα robotaxis
Στη Κάρυστο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
OpenAI: Ο rogue agent παραβίασε και άλλες υπηρεσίες
Τα παιδιά της Κατασκήνωσης σε Ρωμαϊκό Ωδείο και το Κάστρο Πάτρας ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Γέφυρα Πολιτισμού» Άρτας ΦΩΤΟ
