Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς για τις καταδρομικές επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ

Τι αναφέρουν σε κείμενό τους.

Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς για τις καταδρομικές επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ

Σε διαδικτυακή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε κείμενο για ανάληψη ευθύνης των καταδρομικών επιθέσεων στα δύο υποκαταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, επί της οδού Μακεδονίας και στη συμβολή των οδών Αμερικής και ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ

Τα ξημερώματα της τετάρτης 22 Φλεβάρη επιλέξαμε να στοχοποίησουμε :

Το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην περιοχή της αγίας σοφίας φθείροντας την προσοψη του με σφυριά και πετώντας τρικάκια.

Το κτίριο του ΑΒ Βασιλόπουλος στην Εθνική οδο και Αμερικής βάφοντας τη πρόσοψη και πετώντας τρικάκια.

Οι ενέργιες πραγματοποιήθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απολυμένη απο την εργοδοσία του ΑΒ καρκινοπαθή εργαζόμενη. Η απόλυση αυτη δεν είναι ούτε μια μεμονωμένη ενέργεια της εν λόγω αλυσίδας αλλά ουτε η ΑΒ είναι η μοναδική εργοδοσία που έχει ανάλογες πολιτικές. Αντιθέτως, η δυσμενής πραγματικότητα των απολύσεων, των απλήρωτων υπερωριών, της ολοένα και εντατικότερης εργασίας μαζι με την πριμοδότηση του κράτους ( νομοσχέδιο χατζηδάκη) που εντείνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση συνθέτει για τους ανθρώπους της τάξης μας ενα επισφαλές περιβάλλον που οποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ασφυκτικούς ρυθμους που μας επιβάλλουν “πετιέται στο καλάθι των αχρήστων”.

Ειδικότερα αυτές οι συνθήκες τείνουν συνεχώς να σκληραίνουν καθώς η ολοένα και βαθύτερη κρίση του κεφαλαίου και το γενικευμένο κλίμα ακρίβειας και ανατιμήσεων δημιουργούν την ευκαιρία στα αφεντικά να αυξήσουν τα κέρδη τους εντεινοντας την εκμετάλλευση μας.

Στεκόμαστε ως Αναρχικοί/Αναρχικές στο πλευρό κάθε ανθρώπου της τάξης μας που βιώνει την βάναυση πραγματικότητα που κράτος και κεφάλαιο διαμορφώνουν, καθώς αγωνιζόμαστε για εναν κόσμο μακριά απο τις καπιταλιστικές αξίες του κέρδους, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, για εναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας”.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ