Πάτρα – Ανω και Κάτω Καστρίτσι: Αίτημα δημοτών ο δρόμος προς Καρκαλού

Τα δύο χωριά ζητούν να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στον δρόμο που συνδέει η Μαγούλα με το δάσος Καρκαλό.

Καστρίτσι

Την βελτίωση του δρόμου Μαγούλας-Καρκαλού που συνδέει το Ανω με το Κάτω Καστρίτσι έχουν ζητήσει εδώ και μερικές εβδομάδες δημότες που ζουν κοντά ή χρησιμοποιούν τον δρόμο.

Το θέμα απασχόλησε τα τοπικά συμβούλια του Ανω και Κάτω Καστριτσίου. Συγκεκριμένα, το Κάτω Καστρίτσι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Τσάμη για το θέμα. Ο κ. Τσάμης μίλησε για την επικινδυνότητα του δρόμου, που ξεκινά από τη Μαγούλα Κάτω Καστριτσίου και καταλήγει στη θέση «Καρκαλός» του Ανω Καστριτσίου.

«ΓΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ»

«Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται τόσο από κατοίκους και ιδιοκτήτες κτημάτων της περιοχής, όσο και από εργαζομένους σε διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά. Ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος λακκούβες, ενώ, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, καθίσταται σχεδόν απροσπέλαστος σε σημεία του, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υλικών και όχι μόνο ζημιών» είπε και συνέχισε:

«Ως εκ τούτου, ο δρόμος αυτός πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, προκειμένου να μην υπάρχει επικινδυνότητα, αλλά και να ενταχθεί σε εργολαβία της αρμόδιας υπηρεσίας. Γι’ αυτό τον λόγο, θα αποσταλεί σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες: Δήμος Πατρέων, Περιφέρεια και Κτηματική Υπηρεσία».

Κατά την ίδια συνεδρίαση, αναλύθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κάτω Καστρίτσι και ο οικισμός της Μαγούλας που έχουν να κάνουν με την «ανυπαρξία σχεδίου πόλεως στην Κοινότητα, την παντελή έλλειψη δικτύου αποχέτευσης, την απουσία πλατειών, το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο με χωμάτινους δρόμους και τον ελλιπή δημοτικό φωτισμό».

ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ

Επιπλέον, λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος του Ανω Καστριτσίου Χαράλαμπος Χρυσικόπουλος είχε εισηγηθεί στο τοπικό συμβούλιο το ίδιο θέμα. Συγκεκριμένα είχε ενημερώσει ότι ξεκινά από τη Μαγούλα του Κ. Καστριτσίου η ασφαλτόστρωση του δρόμου που καταλήγει στη θέση «Καρκαλός». Την αίτηση είχαν κάνει κάτοικοι και άλλοι δημότες που εξυπηρετούνται από τον δρόμο. Βέβαια, ο συγκεκριμένος δρόμος φαίνεται ότι ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, επομένως χρειάζεται μια σειρά ενεργειών σε συνεργασία με την υπηρεσία.

ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΑΠΕ

Συνεχίζοντας με αιτήματα του Ανω Καστριτσίου, η κοινότητα στην ίδια συνεδρίαση συζήτησε και αποφάσισε να ζητηθεί μια σειρά έργων από τα χρήματα που δικαιούται το χωριό από τις Ανεμογεννήτριες που είναι τοποθετημένες στα βουνά της κοινότητας.

Τα έργα που ζητήθηκαν είναι η κάλυψη όλων των αυλακιών, η ανάπλαση της Σαραντόβρυσης, η δημιουργία πλατύσκαλων στην κατηφόρα του νεκροταφείου για την αποφυγή ατυχημάτων, η δημιουργία τοιχίου στα Κουρέικα για προστασία και η ασφαλτόστρωση τμημάτων δρόμων στην περιοχή του Αϊ Γιάννη.