Πάτρα: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Πως κινήθηκε η αγορά

Πιο «ζωντανός» δρόμος  αναδείχθηκε ως συνήθως η Ρήγα Φεραίου, αν και η πλειοψηφία των Πατρινών δεν ψώνιζε, αλλά έπινε τον πρωινό καφέ της.

καταστήματα

Οι Πατρινοί κυκλοφόρησαν χθες Κυριακή 27/11/2022, κατά τη διάρκεια της ημέρας στο κέντρο της πόλης, με αρκετούς από αυτούς να κάνουν τα ψώνια τους, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις τετραήμερες προσφορές των καταστημάτων λόγω Black Friday και της σημερινής Cyber Monday.

Πιο ζωντανός δρόμος της αγοράς αναδείχθηκε ως συνήθως η Ρήγα Φεραίου, αν και η πλειοψηφία των Πατρινών δεν ψώνιζε, αλλά έπινε τον πρωινό καφέ της.

Η «Πελοπόννησος της Δευτέρας» βρέθηκε στους δρόμους της πόλης τις ώρες αιχμής. Δεν παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στους δρόμους από οχήματα. Η οδός Κορίνθου ήταν σχεδόν άδεια και θύμιζε κανονική Κυριακή με τα περισσότερα καταστήματα κλειστά. Αντίθετα, στη Μαιζώνος διακρίνονταν περισσότερες επιλογές για ψώνια, κυρίως μαγαζιά μεγάλων αλυσίδων. Το ίδιο μπορούσε να διαπιστώσει κανείς και στην Αγίου Νικολάου, την Ερμού, την Πατρέως και άλλους κάθετους δρόμους.

Η Ρήγα Φεραίου ήταν για μία ακόμα φορά η νικήτρια της ημέρας. Χιλιάδες κόσμου περπατούσαν και έπιναν καφές. Ολα τα καταστήματα πολυεθνικών και περισσότερα από τα μισά τοπικά καταστήματα είχαν ανοίξει, όμως περίπου ένας στους είκοσι κρατούσε σακούλες με ψώνια.

Η Black Friday και το τετραήμερο προσφορών που έκαναν τα περισσότερα μαγαζιά πάντως, έγιναν σε μια χρονική περίοδο όπου οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν ξοδέψει το μισθό του μήνα σε άλλες υποχρεώσεις και περιμένουν τη νέα πληρωμή ενόψει Δεκεμβρίου που είναι μήνας εορτών με αυξημένα έξοδα.

Οι επόμενες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ εντός του 2022 είναι η Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 (η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα) και η Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 (η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα).

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments