Πάτρα: Αποκαλύπτονται οι σκάλες – έργα τέχνης – Με εντυπωσιακό φωτισμό η Αγίου Νικολάου

Πέραν της ανάδειξης της ομορφιάς των ιστορικών κλιμάκων, έχει αποκατασταθεί και η ασφάλεια για τους διερχόμενους αφού ανακατασκευάστηκαν τα σκαλιά

σκάλες Τέτοιες εντυπωσιακές εικόνες τράβηξε με χρήση drone και ο Πατρινός Κωνσταντίνος Κάτσενος, του οποίου οι αναρτήσεις αναδημοσιεύθηκαν δεκάδες φορές

Εργα τέχνης που αποκαλύπτονται και αναδεικνύονται ξανά σε όλο τους το μεγαλείο είναι οι τέσσερις ιστορικές κλίμακες της Πάτρας, όπου εδώ και μήνες εκτελείται έργο συντήρησης.

Οι σκάλες στην Τριών Ναυάρχων, την Αγίου Νικολάου, τη Γεροκωστοπούλου και την Πατρέως έχουν αρχίσει να παίρνουν την τελική τους μορφή, αφού απομένουν ελάχιστες εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση όσων προβλέπονται από τη μελέτη.

Ηδη χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες απολαμβάνουν τη νέα όψη των κλιμάκων, που μεταξύ άλλων έχει αποκατασταθεί και η ασφάλεια για τους διερχόμενους αφού ανακατασκευάστηκαν και τα σκαλιά. Τα προηγούμενα χρόνια, αρκετός κόσμος γλιστρούσε στα σκαλιά λόγω της φθοράς που είχαν υποστεί από τον χρόνο.

Πλέον οι εργασίες βαίνουν προς ολοκλήρωση και απομένει κυρίως η τοποθέτηση φωτιστικών και λοιπού αστικού εξοπλισμού.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες οι σκάλες της Αγίου Νικολάου έχουν κεντρίσει τα βλέμματα των Πατρινών, καθώς έχουν αποκτήσει μπόλικο χρώμα. Ανάμεσα στις εργασίες που έχουν εκτελεστεί, βρίσκεται και η τοποθέτηση μικρών φωτιστικών σωμάτων που τις βραδινές ώρες φωτίζουν τα σκαλιά με αρκετά χρώματα, δίνοντας άλλο χαρακτήρα στο αξιοθέατο της Πάτρας.

Πολλοί Πατρινοί και επισκέπτες, όντας εντυπωσιασμένοι φωτογραφίζουν τις ανακατασκευασμένες σκάλες και τις αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιες εντυπωσιακές εικόνες τράβηξε με χρήση drone και ο Πατρινός Κωνσταντίνος Κάτσενος, του οποίου οι αναρτήσεις αναδημοσιεύθηκαν δεκάδες φορές. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν αναμφισβήτητα μια εντυπωσιακή απόδειξη του πώς η τέχνη και η αρχιτεκτονική μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό περιβάλλον που ενθουσιάζει το κοινό και γίνεται αντικείμενο θαυμασμού μέσω των κοινωνικών δικτύων.

σκάλες

Πλέον το έργο έχει εισέλθει στην τελική του ευθεία. Πρόσφατα πάρθηκε απόφαση για επιπλέον χρηματοδότηση περίπου 40.000 ευρώ, λόγω απρόβλεπτων συμπληρωματικών έργων και άμεσα προχώρησαν οι εργασίες στις σκάλες της Πατρέως, ενώ κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκονται τα έργα στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου. Αρχικά στη Γεροκωστοπούλου γίνονται εργασίες στις παράπλευρες σκάλες δίπλα από την κεντρική κλίμακα, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο είχαν αλλοιωθεί τα πετρώματα και η διέλευση ήταν επικίνδυνη.

Οι εργασίες αυτές θυμίζουμε ότι γίνονται υπό την επίβλεψη της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων και του υπουργείου Πολιτισμού και οι εντολές που έχουν δοθεί είναι συγκεκριμένες, με στόχο να μην υπάρξει καμία αλλοίωση στον χαρακτήρα των σκαλιών που έχουν οριστεί ως μνημείο του νεότερου πολιτισμού.

Το σημαντικότερο όλων για τους περαστικούς είναι ότι με την ανακατασκευή των κλιμάκων έπαψαν να είναι ολισθηρά τα σκαλοπάτια, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταγραφεί αρκετά ατυχήματα λόγω της φυσικής διάβρωσης των πετρωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Καμπανάκι έξαρσης κορονοϊού και γρίπης – Δεκάδες κρούσματα καθημερινά στα ΤΕΠ «Αγ. Ανδρέα» και ΠΓΝΠ

Συστάσεις από την επιτροπή λοιμώξεων για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, νοσοκομεία και ΜΜΜ

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τον 32χρονο αστυνομικό – Ο Νορβηγός «έπινε, είχε δημιουργήσει ξανά προβλήματα»

Αμαλιάδα: Ζούσε επί 20 ημέρες με τη νεκρή μητέρα του – Σοκ στην τοπική κοινωνία

Πάτρα: Πώς συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καφέ για διακίνηση κοκαΐνης – Τι αναφέρει η Αστυνομία για την αποκάλυψη του pelop.gr – ΦΩΤΟ