Πάτρα – Αστυνομικό Μέγαρο: Ένα βήμα πριν την προκήρυξη του έργου

Προχωράει απρόσκοπτα η ανέγερση για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο.

ImgSrc 17

Στα χέρια των μελών της διυπουργικής επιτροπής του ΣΔΙΤ βρίσκεται, ο φάκελος του έργου για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας. Η υποβολή έγινε την Τετάρτη επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αρμόδια επιτροπή πλέον, καλείται να εξετάσει το περιεχόμενο στο οποίο ως γνωστόν μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται χρηματοοικονομικά στοιχεία, κόστη συντήρησης και λειτουργίας του κτιρίου του σύγχρονου Μεγάρου της τοπικής ΕΛΑΣ. Το ακίνητο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότησης μέσω Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, στην παραχωρημένη πλέον για 50 χρόνια έκταση του ΚΕΤΧ στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το Yπουργείο Εθνικής Aμυνας.

 

ΕΓΚΡΙΣΗ

Oπως πληροφορείται η «Π», η διαδικασία αξιολόγησης των στοιχείων του φακέλου εκτιμάται, ότι θα διαρκέσει περίπου 20 ημέρες. Εάν δεν υπάρξει εμπλοκή, τότε βάσει του σχεδιασμού «ανοίγει» ο δρόμος και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει εντός Ιουλίου την έκκριση από τη διυπουργική ΣΔΙΤ και σύμφωνα με πηγές του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Αύγουστο το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί η πρώτη φάση του έργου που αφορά στην πρόσκληση – εκδήλωση ενδιαφέροντος. Εντός του 2022 υπολογίζεται η ανάθεση στον ιδιώτη φορέα που θα αναλάβει την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου, αλλά και την υποχρέωση συντήρησης, λειτουργίας και διαχείρισης του κτιρίου για 30 χρόνια.

Το νέο αστυνομικό μέγαρο θα καταλάβει το αριστερό τμήμα του στρατοπέδου ΚΕΤΧ, όπισθεν του σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή. Θα έχει αυτόνομη είσοδο, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων της στρατιωτικής μονάδας, ενώ μέσω μελέτης έχουν ληφθεί μέτρα για θέματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία και την κίνηση των οχημάτων στο σημείο.

Επιπροσθέτως, προβλέπεται ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ΚΕΤχ, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ