Πάτρα: Αυγά εκτός «καλαθιού του νοικοκυριού» 250% πιο ακριβά! – Αυτοψία της «Π»

Μπορεί το μέτρο του «καλαθιού» το οποίο εφαρμόζεται για τέταρτη εβδομάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο με τις νέες, επικαιροποιημένες λίστες όμως, οι τιμές «τραβούν την ανηφόρα» και σε άλλα προϊόντα.

σούπερ μάρκετ

«Αυτοψία» της «Πελοποννήσου» σε γνωστά σούπερ μάρκετ της Πάτρας λίγες εβδομάδες μετά την εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού»! Για παράδειγμα οι τιμές στα αυγά… σοκάρουν!

Η εξάδα του «καλαθιού» μόλις 1,74 ευρώ. Στο ακριβώς πάνω ράφι μία άλλη «μάρκα» 6άδας αυγών στην διπλάσια τιμή των 3,5 ευρώ ενώ μία άλλη συσκευασία επωλείτο προς 4,5 ευρώ!

Στα μακαρόνια Νο 6 (σπαγγέτι) η τιμή είναι 65 λεπτά. Ακριβώς δίπλα η ίδια συσκευασία άλλης εταιρείας (εκτός καλαθιού)… 1,10 ευρώ! Ο ανταγωνισμός φαίνεται πως λειτούργησε, αν όμως κάποιος δεν ψωνίζει προσφορές ή προϊόντα από το «καλάθι», ζημιώνεται αρκετά. Γιατί δυστυχώς οι ανατιμήσεις συνεχίζονται στα προϊόντα εκτός του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Μπορεί το μέτρο του «καλαθιού» το οποίο εφαρμόζεται για τέταρτη εβδομάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο με τις νέες, επικαιροποιημένες λίστες που ανακοινώνουν κάθε Τετάρτη τα σούπερ μάρκετ, όμως, οι τιμές «τραβούν την ανηφόρα» και σε άλλα προϊόντα. Για παράδειγμα η γαλοπούλα που την προηγούμενη εβδομάδα κόστιζε 17,35 ευρώ, χθες κόστιζε 17,91 ευρώ. Γιαούρτι του 1 κιλού ιδιωτικής ετικέτας που είχε τιμή 2,60 ευρώ, η τιμή του από χθες ανέρχεται στα 2,70 ευρώ.
Χαρτοπετσέτες από 1,74 ευρώ πωλούνται σήμερα 2,79 ευρώ, χαρτί υγείας έχει πάρει αύξηση της τάξεως του 1 ευρώ, ενώ αυξήσεις παρατηρούνται στο λάδι, το οποίο αν και δεν είναι νέας σοδειάς, πωλείται στα 8 ευρώ και πάνω, στα τυροκομικά, τα αλλαντικά, το αλεύρι κ.ά.

Ειδικά στα τυριά η αύξηση είναι τεράστια. Για παράδειγμα το «λιντντάμερ» ενώ επωλείτο κάποτε προς 3,5 ευρώ η μεγάλη συσκευασία, πλέον έχει φθάσει… τα 6 ευρώ! Το ίδιο και η φέτα. Στο γάλα αν κάποιος «χτυπήσει» προσφορά, το βρίσκει μέχρι και 50 λεπτά φθηνότερο. Πάντως όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, η ακρίβεια… καλά κρατεί, αφού η φέτα σε σύγκριση με πέρυσι παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 40%- 50%.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑΚ Λεχουρίτης μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με παραγωγό από την Αιγιάλεια η οποία τού είπε ότι πουλάει τα λεμόνια 0,25 ευρώ και φτάνουν στον καταναλωτή στα έως 1,80 ευρώ και το πορτοκάλι ναβαλίνα το δίνει 0,15 ευρώ και στην αγορά πωλείται περισσότερο από 1 ευρώ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Αχαΐα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ