Πάτρα: «Μπάζει» το σχολείο, αλλά και η… δημόσια θέση των Γονέων

Πανελλήνιος σάλος από το δημοσίευμα της «Π» για το 20ο Δημοτικό Αρόης Πατρών

Πάτρα: «Μπάζει» το σχολείο, αλλά και η... δημόσια θέση των Γονέων

Πανελλήνιο σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη της «Πελοποννήσου» για το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αρόης Πατρών, στο οποίο οι δάσκαλοι αναγκάζονται να τοποθετούν… λεκάνες στις αίθουσες για να μαζεύουν νερά της βροχής από το ταβάνι!

Πάτρα – 20ο Δημοτικό Σχολείο: Κάνουν μάθημα με …λεκάνες για τη βροχή! ΦΩΤΟ

Τα ντοκουμέντα της «Π» έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, εκθέτοντας άλλη μία φορά την πόλη, την ίδια ώρα που ανάστατοι γονείς δήλωναν εξοργισμένοι με την αδιαφορία του Δήμου. Κάποιοι, μιλώντας στην «Π», διεμήνυσαν ότι εάν τις επόμενες ημέρες δεν ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης, θα καταθέσουν μήνυση στην Εισαγγελία, και ειδικότερα κατά του αντιδημάρχου Παιδείας.

Περιέργως, όμως, ο Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας -παρότι βούιξε όλη η Ελλάδα- διά του προέδρου του (και δημοτικού συμβούλου) Ν. Θεοδωρόπουλου, δήλωσε στην «Π» πλήρη… άγνοια!

Πάτρα: «Μπάζει» το σχολείο, αλλά και η... δημόσια θέση των Γονέων

Πανελλαδικά και περιφερειακά ΜΜΕ στηλίτευσαν με ιοβόλα σχόλια το πρωτοφανές γεγονός

Η δημοτική αρχή, μετά τις διαστάσεις που πήρε το δημοσίευμα της «Π», εξέδωσε χθες ανακοίνωση, μέσω της οποίας αποδίδει το θέμα σε… «καλοθελητές», επαναλαμβάνοντας πως από το 2014 υλοποιεί ένα πρωτόγνωρο -πανελλαδικά- πρόγραμμα παρεμβάσεων ανακαίνισης και ανακατασκευής σχολικών κτιρίων. Για το επίμαχο 20ό ΔΣ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα στη σκεπή οφείλεται σε βανδαλισμούς και υπόσχεται ότι τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματισθεί η επισκευή και κατόπιν η ολική αντικατάστασή της». Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν αφιερώνει ούτε λέξη για τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας στις τάξεις, από τη στιγμή που το νερό τρέχει δίπλα στα φωτιστικά σώματα και διατρέχει ηλεκτρικά καλώδια!

Ωστόσο γονείς -που μίλησαν στην «Π»- διαψεύδουν τα παραπάνω και σημειώνουν ότι το πρόβλημα σοβεί εδώ και χρόνια κι έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες εδώ και 2 έτη, αλλά ο Δήμος είχε υποσχεθεί αποκατάσταση από το καλοκαίρι, χωρίς όμως αντίκρισμα.

Ο δημοτικός αρχηγός Ν. Νικολόπουλος μιλά για 3 χρόνια ίδιου σκηνικού και πλήρους αδιαφορίας της «ανίκανης δημοτικής αρχή της κακομοιριάς και της μιζέριας, που αντί για απαιτούμενες παρεμβάσεις στεγανοποίησης, σφυρίζει αδιάφορα και μοιράζει… κουβάδες και λεκάνες»!

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Βάγια
Βάγια
1 μήνα πριν

Είμαι εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πάτρα δεν θα σχολιάσω τίποτα απλά μόνο θα πω ότι πραγματικά ο Δήμος κωφεύει.