Πάτρα: «Μπλόκο» με ενδεχόμενη απώλεια του Αστυνομικού Μεγάρου, η θέση του Δήμου

Το βέτο των κατοίκων για  σοβαρή πολεοδομική εκκρεμότητα στην περιοχή  ΚΕΤχ. Στην «Πελοπόννησο» Τογιοπούλου – Τσίτσικας.

Πάτρα

Σε «αχαρτογράφητα νερά» κινδυνεύει να μπει η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, σε παραχωρημένη έκταση εντός του στρατοπέδου ΚΕΤΧ, στα Σύνορα.

Των ΜΑΡΙΑ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πάτρα: Ζητούν αλλαγή χώρου για το Αστυνομικό Μέγαρο

Οι κάτοικοι της περιοχής μετά και την προχθεσινή συγκέντρωση, θέτουν βέτο στην κατασκευή του έργου. Πετούν το μπαλάκι στη δημοτική αρχή Πελετίδη, κατηγορώντας την για «εν κρυπτώ» αλλαγή του σχεδίου πόλης, συναινώντας στην υλοποίηση του έργου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για το κυκλοφοριακό και στη εξασφάλιση κονδυλίων που απαιτούνται για τις διανοίξεις οδών.

Οι κάτοικοι καθιστούν σαφές πως δεν θα επιτρέψουν με ευθύνη του Δήμου την υποβάθμιση και αλλοίωση της περιοχής και δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν και νομικά. Στην περίπτωση αυτή, θεωρείται σχεδόν βέβαιο το μπλοκάρισμα του έργου.

Πάτρα: Κοινό μέτωπο κατά της ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου, τι αποφασίστηκε

Στην απραξία του Δήμου Πατρέων έρχεται να προστεθεί και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται για την έναρξη κατασκευής του Αστυνομικού Μεγάρου, με πηγές να αναφέρουν στην «Π» πως αυτό θα έχει γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Πάτρα

«Δεν υπάρχει ανησυχία, αλλά προβληματισμός για την κωλυσιεργία τόσο καιρό. Αυτοί που είναι έκθετοι είναι η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη, που έχουν δεσμευθεί και μέσω εξαγγελιών για την κατασκευή του Μεγάρου και μέχρι τώρα πάμε με ρυθμούς χελώνας. Εάν ματαιωθεί το έργο, πάλι θα είναι έκθετοι. Εμείς διεκδικήσαμε αυτό που έπρεπε» δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ) Χάρης Τσίτσικας.

Ο κ. Τσίτσικας, αναφερόμενος στις αιτιάσεις των κατοίκων πως «έτρεχε» το έργο χωρίς να έχουν ενημέρωση, τόνισε: «Το είχαν γράψει όλα τα μέσα ενημέρωσης, έγινε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο, υπήρξε ομόφωνη απόφαση. Η Αστυνομία κατόπιν πρωτοβουλίας της Ενωσης, διένειμε στους κατοίκους περιμετρικά του ΚΕΤΧ, ενημερωτικό υλικό για τη δημιουργία του Μεγάρου και υπεύθυνες δηλώσεις στην περίπτωση που κάποιος επιθυμούσε να υποβάλει ένταση, ωστόσο εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος δεν υπήρξε καμία αντίδραση».

Το δεδομένο, πάντως, είναι πως οι κάτοικοι ανέλαβαν πλέον δράση, με τους Συλλόγους Προφήτη Ηλία, Εγλυκάδας και Γηροκομείου να συγκροτούν κοινό μέτωπο και εντός των επόμενων ημερών θα επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Δήμο Πατρέων και τους βουλευτές Αχαΐας.

Δήμος Πατρέων: «Το υπουργείο να σταθεί αρωγός»

Κι αν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας δεν βγάλουν άκρη με άλλο τρόπο, δείχνουν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν δικαστικά την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, προσφεύγοντας κατά του Δήμου Πατρέων επειδή δεν έχει τηρήσει όσα θα έπρεπε με βάση το Πολεοδομικό Σχέδιο.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής: Μπορεί ο Δήμος Πατρέων με τις δυνάμεις που έχει σήμερα να προχωρήσει στην τακτοποίηση απαλλοτριώσεων και διανοίξεων δρόμων στην περιοχή; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι.

Πάτρα

Η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου μίλησε στην «Π» και εξήγησε τους λόγους: «Η περιοχή έχει δρόμους που απαιτούν πολλά χρήματα για να διανοιχθούν. Η επιλογή του σημείου για εγκατάσταση του Αστυνομικού Μεγάρου δεν ήταν πρόταση του Δήμου. Εμείς αποδεχτήκαμε την πρόταση του Υπουργείου. Πλέον όμως έχει κλείσει το ζήτημα και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε εξηγήσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι πιστώσεις για διανοίξεις δρόμων και για κυκλοφοριακές μελέτες για τις ανάγκες του Μεγάρου και των κατοίκων» τόνισε η κ. Τογιοπούλου και όντως από την αρχή της δημόσιας συζήτησης για το θέμα, η δημοτική αρχή έθετε ως ερώτημα προς το υπουργείο το πού θα βρεθούν χρήματα για όσα απαιτούνται.

Εντός των επόμενων ημερών, η κ. Τογιοπούλου θα συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής. «Ασφαλώς και θα συζητήσουμε με τους κατοίκους. Θα είμαστε σε επικοινωνία και θα τους ακούσουμε γιατί μας ενδιαφέρει η ουσία του θέματος. Εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι. Ομως αν δει κάποιος τον προϋπολογισμό για τις απαλλοτριώσεις και τις εκκρεμότητες, θα αντιληφθεί ότι αντικειμενικά δεν έχουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Θα πρέπει και το Υπουργείο να σταθεί αρωγός. Οι διανοιγμένοι δρόμοι θα βοηθήσουν και τη λειτουργία του Μεγάρου» κατέληξε η κ. Τογιοπούλου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ψυχρές Λίμνες»: Γιατί χρειάζεται προσοχή το Σαββατοκύριακο ο καιρός, πότε βελτιώνεται

Χαλκίδα: Οι διάλογοι «φωτιά» του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών, απολογούνται σήμερα

Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνη ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμός «ξύπνησε» την Κέρκυρα

«Διπρόσωπος» καιρός και σήμερα 24/05, η πρόγνωση για την Πάτρα

Πανσέληνος Μαΐου: Γιατί ονομάστηκε «Φεγγάρι των λουλουδιών», οι φωτογραφίες που μαγεύουν

Realiscape: Κι όμως η Πάτρα έχει εκπρόσωπο στην αμυντική βιομηχανία