Πάτρα: Χώρος για τους πεζούς στη Ζαΐμη – Έτοιμα τα νέα πεζοδρόμια

Η «Π» είχε αποκαλύψει από τον Απρίλιο πως θα εκτελεστούν εργασίες

Πάτρα: Χώρος για τους πεζούς στη Ζαΐμη - Έτοιμα τα νέα πεζοδρόμια

Από τον περασμένο Απρίλιο είχε γράψει η «Π» πως η δημοτική αρχή σκόπευε να εκτελέσει βελτιώσεις στα πεζοδρόμια της οδού Ζαΐμη, τα οποία είχαν καταστραφεί και θεωρούνταν ακατάλληλα.

Εκείνο το διάστημα, εκτελούνταν και ολοκληρώνονταν οι εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στο Αρκτικό, το Κεντρικό Διαμέρισμα και την ενότητα Ρίου, αλλά μετά από αιτήματα δημοτών και επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα και στην οδό Ζαΐμη.

Στη συγκεκριμένη οδό, τα πεζοδρόμια έχουν μεγάλη κίνηση πεζών λόγω της γειτνίασης με το κέντρο, αλλά και με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, ενώ είχε διαπιστωθεί επίσης, πως ήταν σχεδόν κατεστραμμένα και απαγορευτικά για τη διέλευση ΑΜΕΑ και έχρηζαν άμεσης αποκατάστασης και διαπλάτυνσης.

Αυτό έγινε πράξη και από την περασμένη εβδομάδα είναι εμφανής η αλλαγή στην περιοχή, με τη χρηστικότητα των πεζοδρομίων της Ζαΐμη να έχει αποκατασταθεί. Η διεύθυνση Εργων Υποδομής είχε προτείνει την ανακατασκευή πεζοδρομίων της Ζαΐμη με ταυτόχρονη διαπλάτυνση του ενός πεζοδρομίου (κατεβαίνοντας προς θάλασσα αριστερά).

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έγιναν στο τμήμα της Ζαΐμη, μεταξύ Αγίου Ανδρέου και Μαιζώνος είναι η μείωση του οδοστρώματος σε 5,5 μέτρα πλάτος και η ανάλογη αύξηση σχεδόν ενός μέτρου του πεζοδρομίου, ώστε να μπορούν να παρκάρουν οχήματα μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ