Πάτρα: Διένεξη για την στρώση της παραλίας στον Καστελλόκαμπο – Τι απαντά ο Μ. Αναστασίου

Ο Θ. Μαλλιάς υποστηρίζει ότι «παράνομα, ξεγελώντας τις υπηρεσίες, αφαιρείται όγκος άμμου»

παραλία

Προ εβδομάδων οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων ξεχύθηκαν στις παραλίες της πόλης για να τις «στρώσουν» και να είναι έτοιμες να υποδεχθούν λουόμενους για την καλοκαιρινή σεζόν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» -= κάτοικος (από το 1979) Θόδωρος Μαλλιάς καταγγέλλει παρανομίες από την πλευρά του Δήμου. Συγκεκριμένα, ρίχνει τα βέλη του στον πρόεδρο του Συλλόγου Καστελλοκάμπου, καθώς θεωρεί ότι «παράνομα και ξεγελώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες με την πρόφαση τον καθαρισμό της παραλίας, όπως οι ίδιοι μας διαβεβαίωσαν όταν τους ενημερώσαμε, δεν υπολογίζει κανέναν ακόμα και μετά το παράνομο ξήλωμα των κιγκλίδων επί του πεζόδρομου της Καστελλοκάμπου, που απαγόρευαν την διέλευση των αυτοκινήτων μέσα στην παραλία, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ανενόχλητος συνεχίζει την κακουργική πράξη του, αφαιρώντας όγκους άμμου από την παραλία του Καστελλοκάμπου».

Ο κ. Μαλλιάς θεωρεί ότι σκοπός του προέδρου είναι να δημιουργηθεί δρόμος που θα περνά μέσα από την παραλία «γεγονός που δημιουργεί άμεση επικινδυνότητα για τους λουόμενους και τα μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα». Παράλληλα, κάνει γνωστό στην καταγγελία του πως ο Σύλλογος Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς», κάτοικοι της περιοχής και λουόμενοι «απέτρεψαν με την παρέμβαση της Αστυνομίας την συνέχιση της καταστροφικής και επικίνδυνης αυτής ενέργειας επικαλούμενος τη σωρεία έγγραφων της αρμόδιας κτηματικής υπηρεσίας που ρητώς απαγορεύει τη χρήση δρόμου, της Διεύθυνσης Υποδομών του Δήμου και άλλων συναρμοδίων φορέων για την προστασία των λουομένων και την καθολική απαγόρευση τροχοφόρων που θέλουν να παρκάρουν και να κυκλοφορούν μέσα στην παραλία».

Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, έχει απομείνει μόνο ένας όγκος άμμου, τον οποίο οφείλει ο Δήμος να επιστρώσει στην παραλία από την οποία τον αφαίρεσε.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πατρέων Μιχάλης Αναστασίου μίλησε στην «Πελοπόννησο» και εξήγησε πώς έχει η κατάσταση: «Το 2021, η κακοκαιρία Ιανός πέταξε την άμμο της θάλασσας στην ακτή. Αυτό μπορούσε να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, καθώς ακόμα και στα καλαθάκια σκουπιδιών είχε καλυφθεί η βάση τους από άμμο. Είχε αυξηθεί λοιπόν το ύψος του εδάφους και εμείς με την παρέμβαση θέλουμε να φέρουμε το έδαφος στο ύψος που ήταν. Συνήθως αυτό το υλικό το ρίχνουμε στη θάλασσα ή το παίρνουμε. Δεν θέλουμε να ανοίξουμε κανένα δρόμο. Στο παρελθόν, μας είχε ζητήσει και η Αστυνομία να προχωρήσουμε σε αυτές τις εργασίες και να καθαρίσουμε. Οταν ξεκινήσαμε την εκτέλεση προ ημερών, μας έφεραν την Αστυνομία. Απευθυνθήκαμε στην Κτηματική Υπηρεσία να μας απαντήσει αν μας αφήνει να διαμορφώσουμε την παραλία και έτσι θα λυθεί το θέμα».

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη, σκότωσε τη σύζυγό του με κατσαβίδι

Συναγερμός στην Περιφέρεια, έκτακτη συνεδρίαση για πυρκαγιές, που απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων

Καιρός: Εκρηκτικός συνδυασμός ζέστης, ξηρασίας και μελτεμιού, η πρόγνωση για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Μήνυμα ΗΠΑ σε Χεζμπολάχ για Κύπρο: «Πρέπει να σταματήσει να απειλεί οποιονδήποτε, να επιδιώξει διπλωματική λύση»

Trannos: Γιατί συνελήφθη ο γνωστός τράπερ