Πάτρα – Δημοτικό Συμβούλιο: Ξανά θέμα συμβασιούχων για «εντέλλεσθε» δημάρχου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με ένα ιδιαίτερο θέμα προς συζήτηση

Πάτρα - Δημοτικό Συμβούλιο: Ξανά θέμα συμβασιούχων για «εντέλλεσθε» δημάρχου

Το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι και το θέμα που θα απασχολήσει την περισσότερη ώρα αφορά υπόθεση συμβασιούχων. Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα 22 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ζητείται να δοθεί «εντέλλεσθε» στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για υλοποίηση απόφασης που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο στις 26 Ιουλίου, για συνομολόγηση παράτασης της εργασίας των εργαζομένων.

Προ δύο εβδομάδων, σε άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συνεπικουρούμενοι από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητούσε να συζητηθεί εκτάκτως το αίτημά τους για «εντέλλεσθε», αλλά αυτό δεν συνέβη. Το αποτέλεσμα ήταν να ακουστούν ακραίες εκφράσεις και να προκληθεί ένταση, ασχέτως αν υπήρχε διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά ότι θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στις 22 Σεπτεμβρίου.

Αυτό τελικά θα συμβεί σήμερα. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ταχθούν υπέρ του αιτήματος των πρώην συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και θα ζητήσουν από τον δήμαρχο εφαρμόσει την απόφαση. Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή από τον Φεβρουάριο έχει αλλάξει στάση σε θέματα συνομολόγησης τέτοιων αιτημάτων, καθώς έχει αλλάξει ο νόμος και δεν επιτρέπει στη Νομική Υπηρεσία να «τάσσεται κατά των συμφερόντων του Δήμου», αλλά και για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει η πλευρά του Δήμου ότι είναι υπέρ της διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων, καθώς θεωρεί ότι οι πρώην συμβασιούχοι τελούν «υπό ομηρεία».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ