Πάτρα – Διόδια Γέφυρας: Νέα συνάντηση δημάρχων για το «κοινό μέτωπο δράσης»

Την Πέμπτη το πρωί οι Κ. Πελετίδης, Ι. Παπαδόπουλος, Β. Γκίζας, Κ. Λύρος, Σπ. Κωνσταντάρας και Γ. Καπεντώνης θα συναντηθούν για να αποφασίσουν πως θα πορευτούν με τις διεκδικήσεις μειώσεων στις τιμές των διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Πάτρα - Διόδια Γέφυρας: Νέα συνάντηση δημάρχων για το «κοινό μέτωπο δράσης»

Ερωτηματικά είχε προκαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα η στάση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη σχετικά με το θέμα του αιτήματος μείωσης των τιμών των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Από τη μία είχε γίνει γνωστό ότι συναντήθηκε με τους δημάρχους Κώστα Λύρο από το Μεσολόγγι και Βασίλη Γκίζα από τη Ναύπακτο για να χαράξουν κοινό μέτωπο αντίδρασης, διεκδικώντας μειώσεις στις τιμές των διοδίων, αλλά από την άλλη διαφοροποίησε τη στάση του στο ψήφισμα που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενωση Δήμων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Παράλληλα, εξέδωσε ως Δήμος Πατρέων δικό του ψήφισμα, με το οποίο ζητά η τιμή της διέλευσης από τη Γέφυρα να οριστεί στα τρία ευρώ για εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται τακτικά, ασθενείς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας, ανέργους, ΑμεΑ και άλλες κατηγορίες. Μάλιστα, αυτό το ψήφισμα εστάλη και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη μορφή επιστολής.

ΣΥΓΧΥΣΗ

Τα ανωτέρω προκάλεσαν μια μικρή σύγχυση, αναφορικά με το αν «χάλασε» κάτι μεταξύ των Δημάρχων και γι’ αυτό επέλεξε τη «μοναχική» διεκδίκηση του αιτήματος ο Κώστας Πελετίδης. Η απάντηση δόθηκε χθες στην «Πελοπόννησο» » από κύκλους της Μαιζώνος, οι οποίοι σημείωσαν πως ο Δήμος της Πάτρας και το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να διεκδικήσουν και μόνοι τους τα αιτήματα, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η κοινή διεκδίκηση με τους δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και για την αποφυγή «παρεξηγήσεων» ο Δήμος της Πάτρας ανακοίνωσε χθες ότι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Πάτρας, συνάντηση Δημάρχων των όμορων Δήμων, οι δημότες και οι εργαζόμενοι των οποίων πλήττονται απ’ τις αυξήσεις στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι ο συντονισμός ενεργειών, ώστε να απαιτηθεί απ’ την Κυβέρνηση, η παρέμβασή της για μείωση των διοδίων.

ΕΞΑΔΑ

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο δήμαρχος Ναυπάκτου Βασίλης Γκίζας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και ο δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης. Η συνάντηση της Πέμπτης αναμένεται καταλυτική για τις εξελίξεις της υπόθεσης, αφού το «κοινό μέτωπο δράσης» των άμεσα ενδιαφερόμενων Δήμων και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας θα αλλάξει τα δεδομένα για τις τύχες των διεκδικήσεων. Εκτός αν όντως ο Δήμαρχος Πατρέων έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον «δικό του δρόμο»…

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments