Πάτρα: Δύο ακόμη σχολεία με ναρκωτικά! Η «Π» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

Σε άλλες σχολικές μονάδες στην Πάτρα διευρύνεται η δράση του κυκλώματος διακίνησης ουσιών, στις οποίες φοιτούν ανήλικοι «βαποράκια» εγκληματικής οργάνωσης. Mετά το «αμαρτωλό» Συγκρότημα Μαρούδα, έχουν ταυτοποιηθεί μαθητές-χρήστες κι έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Πάτρα, σχολεία, ναρκωτικά

Σε ακόμα δύο σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας διευρύνεται, όπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος», η αστυνομική έρευνα για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: «Με σώσατε», νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών, η «τιμωρία» μαθητών

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ΕΠΑΛ στην Αγίας Σοφίας (τέρμα) και το 17ο Γυμνάσιο στην Εγλυκάδα, στα οποία φοιτούν δύο εκ των τεσσάρων ανηλίκων που είχαν στρατολογηθεί ως βαποράκια, από τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και εξετάζονται οι επαφές τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο ανέφεραν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως για την περίπτωση του Επαγγελματικού Λυκείου, από τους αστυνομικούς έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία μαθητών – χρηστών τα οποία και έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ

Ο ένας εξ αυτών, είναι αδελφός προφυλακισθέντος για την υπόθεση, ο οποίος προ τριμήνου και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση υπόθεσης για ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, στην Πάτρα, αποφυλακίστηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Η ΚΑΒΑΤΖΑ

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με «έδρα» το εκπαιδευτικό συγκρότημα Μαρούδα, έμπειρος αξιωματικός τόνισε στην «Π» πως «είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στα αστυνομικά χρονικά να είναι τόσο οργανωμένο μέσα σε σχολείο με την καβάτζα εντός σχολικού χώρου».

Το «μαγαζί» είχε στηθεί κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των καθηγητών. Σε τρία διαφορετικά σημεία σε κοινόχρηστους χώρους, εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών και μια ζυγαριά ακριβείας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», υδρορροή στο κυλικείο ύψους περίπου 2 μέτρων, στο ισόγειο του σχολείου, ρολόι της ΔΕΗ αλλά και μεταλλικός πίνακας σε σκάλα, είχαν μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους.

Από εκεί λάμβαναν τις ποσότητες που διακινούσαν οι μαθητές εντός και εκτός σχολείου, καθ’ υπόδειξη του «εγκεφάλου» και των συνεργών του. Οι εντολές δίνονταν τηλεφωνικά, ακόμα και σε ώρες μαθήματος. Σε μια τουλάχιστον περίπτωση, όπως αποκαλύπτει η «Π», μαθητής, κατά τη διάρκεια διαλείμματος, μετά από κλήση του «αρχηγού», επισκέφθηκε την καβάτζα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε πόρτα του σχολείου, όπου και τον περίμενε αγοραστής.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ