Πάτρα – Εγλυκάδα: Κάτοικοι πιάνουν ζευγαράκια μέσα στα χωράφια τους

Συνέβη πρόσφατα σε χώρο ακριβώς κάτω από τον ιερό ναό των Αγίων Μυροφόρων, όταν οικοπεδούχος που καθάριζε το οικοπεδάκι του από αγριοχόρτα και βάτα, άρχισε να βρίσκει προφυλακτικά, πεταμένες μπουκάλες από ποτά, τενεκεδάκια από αναψυκτικά κι άλλα απορρίμματα στη γη του.

ΠΑΤΡΑ Το αδιέξοδο δρομάκι στο οποίο αυτοκίνητα με ζευγαράκια μπαίνουν σε ξένα οικόπεδα

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Εγλυκάδα αποτελεί μια από τις καλύτερες περιοχές στην Πάτρα για περπάτημα. Κάτι οι δρόμοι χωρίς μεγάλη κίνηση, κάτι το πράσινο που κυριαρχεί στην περιοχή, αποτελούσαν τους βασικούς λόγους για στιγμές άθλησης και αναζωογόνησης.

Πλέον, υπάρχουν περιοχές στην Εγλυκάδα που προσφέρονται και για ερωτευμένους. Νόμιμους και παράνομους. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα, όμως, δημιουργείται όταν τα εν λόγω ζευγαράκια συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω μέσα σε ξένα οικόπεδα και αμπέλια. Συνέβη πρόσφατα σε χώρο ακριβώς κάτω από τον ιερό ναό των Αγίων Μυροφόρων, όταν οικοπεδούχος που καθάριζε το οικοπεδάκι του από αγριοχόρτα και βάτα, άρχισε να βρίσκει προφυλακτικά, πεταμένες μπουκάλες από ποτά, τενεκεδάκια από αναψυκτικά κι άλλα απορρίμματα στη γη του.

Ηταν επόμενο, λοιπόν, να στήσει καραούλι για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει και μέσα σε λίγες μόλις ημέρες έγινε αυτόπτης μάρτυς ενός ασταμάτητου ερωτικού θεάματος. Ακόμη και μέρα μεσημέρι χρειάστηκε να κυνηγήσει τους… ερωτευμένους εισβολείς στην περιουσία του.
Το συγκεκριμένο δρομάκι είναι αδιέξοδο (υποτίθεται κάποια στιγμή θα ενωνόταν με μεγαλύτερο δρόμο που θα οδηγούσε στην Ελευθερίου Βενιζέλου και στην Κωνσταντίνου Τσάτσου) και περνάει μέσα από χωραφάκια και ελαιώνες, οπότε προφανώς τα ερωτευμένα ζευγαράκια πόνταραν στην απουσία κίνησης.

Τα παραπάνω συμβαίνουν όμως κι άλλου, καθώς στην «Π» έφτασαν καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής ότι και αρκετά ακόμη οικόπεδα… φιλοξενούν άγνωστα ΙΧ που παρκάρουν, κάνουν ό,τι κάνουν και φεύγουν σαν κύριοι!

Αυτά τα περιστατικά, πάντως, όσο κι αν είχαν αυξητικό αριθμό κατά τους θερινούς μήνες και την περίοδο της πανδημίας, θεωρούνται πταίσματα μπροστά σε άλλα ακόμη χειρότερα. Από παρέες νεαρών με μηχανάκια που οι εξατμήσεις τους (σε ώρες κοινής ησυχίας και μη) δημιουργούν προβλήματα ηχορύπανσης στους κατοίκους, μέχρι παραβατικά στοιχεία, δυστυχώς ακόμη και νεαρής ηλικίας, που κλέβουν μεταλλικά αντικείμενα από χωράφια, όπως πασσάλους, στήλους και συρματοπλέγματα από φράχτες οικοπέδων.

Ισως μια βόλτα της αστυνομίας στην περιοχή θα έβαζε κάποια πράγματα στη θέση τους. Για την ώρα, πάντως, τα αυτοσχέδια περίπολα των κατοίκων κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ