Πάτρα: Εκρυβε μεταναστές κάτω από βαλίτσες – Τον σταμάτησαν στο λιμάνι

Από τους λιμενικούς στην Πάτρα, εντοπίστηκαν πορτμπαγκάζ  τέσσερις μετανάστες που θα ταξίδευαν στην Ιταλία.

 

Πάτρα

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών καθώς και του 42χρονου  διακινητή τους, επίσης αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες Τετάρτη 25/05/2023 στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου οχημάτων νοτίου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, κατελήφθη ο 42χρονος, ως οδηγός του ΕΙΧ οχήματος, να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένους εντός του πορτμπαγκάζ  κάτω από βαλίτσες, τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 32, 31, 28 και 34, χωρίς αυτοί να διαθέτουν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό τη παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγραφα καθώς και το Ε.Ι.Χ. όχημα, το χρηματικό ποσό 1.900 ευρώ, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων 6.000 τουρκικών λιρών, μία μικρή πλάκα χρυσού ως τιμαλφή συνολικού βάρους δέκα γραμμαρίων, ένας  φορητός υπολογιστής και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.