Πάτρα: Επανήλθαν τα κολονάκια στην Ελληνος Στρατιώτου

Οι διερχόμενοι οδηγοί είχαν πιστέψει πως γλύτωσαν από τα κολονάκια αλλά ο Δήμος άκουσε τις «φωνές» και προχώρησε χθες σε τοποθέτηση νέων.

Πάτρα: Επανήλθαν τα κολονάκια στην Ελληνος Στρατιώτου Με το τρυπάνι στο χέρι ο εργαζόμενος του Δήμου ανοίγει τρύπες για να τοποθετήσει τις νέες κορύνες

Επιασαν τόπο τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ανέφεραν ότι «εξαφανίστηκαν» οι κορύνες που είχαν τοποθετηθεί στην Ελληνος Στρατιώτου και διαχώριζαν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγεται από οδηγούς η παράνομη διπλοστάθμευση.

Οι κορύνες είχαν τοποθετηθεί σχεδόν πριν από 15 χρόνια, επί δημαρχίας Φούρα, και όπως ήταν λογικό στο πέρασμα των ετών εμφανίστηκε φθορά στα εμπόδια που βρίσκονταν στη μέση του δρόμου. Αποτέλεσμα ήταν να «εξαφανιστούν» οι περισσότερες, καθώς κόπηκαν από τα διερχόμενα οχήματα, ενώ όσες είχαν παραμείνει στη θέση τους βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.

Το προηγούμενο διάστημα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε διατυπώσει την άποψη πως ο Δήμος θα έπρεπε να αποφασίσει εάν θα αντικαταστήσει τις κορύνες ή θα απομακρύνει όσες είχαν απομείνει. Στο παρελθόν, οι κορύνες είχαν τοποθετηθεί για να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο το διπλοπαρκάρισμα, αλλά ταυτόχρονα είχε προκληθεί η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου. Εκτός της Ελληνος Στρατιώτου, κορύνες είχαν τοποθετηθεί και στην Αγίου Ανδρέου, οι οποίες όμως μας έχουν «χαιρετήσει» εδώ και χρόνια.

Τελικά, χθες το πρωί, οι διερχόμενοι από την Ελληνος Στρατιώτου είδαν συνεργείο του Δήμου Πατρέων να εκτελεί εργασίες στο σημείο. Αναγνώστης της «Π» έστειλε φωτογραφίες την ώρα που εργαζόμενοι προχωρούσαν στην τοποθέτηση νέων κορύνων. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ελαφρυνθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος ομολογουμένως τους τελευταίους μήνες ήταν αυξημένος επειδή η έλλειψη των κορύνων «επέτρεπε» σε οδηγούς να διπλοσταθμεύουν και να μειώνουν τον ελεύθερο χώρο για τα διερχόμενα οχήματα.

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται προσπάθεια και αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Τόσο ο Δήμος, όσο και η Τροχαία θα πρέπει να πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα για να λειτουργούν αποτρεπτικά στις κακές συνήθειες των οδηγών. Δυστυχώς όμως, όσο δεν δείχνουν οι ίδιοι διάθεση αλλαγής νοοτροπίας, τόσο θα παραμένει η γνωστή κατάσταση.

Η «λύτρωση» περίοικων και περαστικών

Περίοικοι και τακτικοί διερχόμενοι από την Ελληνος Στρατιώτου με τους οποίους συνομίλησε η «Π» για να ζητήσει την άποψή τους, μας μετέφεραν πως η είδηση της επανατοποθέτησης κορύνων ακούστηκε ως «λύτρωση» στα αυτιά τους. Το διάστημα που είχαν κοπεί οι παλιές κορύνες, ο δρόμος είχε αφεθεί στις ορέξεις των οδηγών που ήθελαν να σταθμεύσουν για λίγο και το αποτέλεσμα ήταν να διαταράσσεται η ομαλή κυκλοφορία, καθώς ο χώρος κίνησης λιγόστευε σε σημείο που γινόταν ο δρόμος σχεδόν… μονής κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καζίνο Ρίου: Σε κρίσιμη φάση οι διαβουλεύσεις
«Αγραφο χαρτί» το πρώτο φέρι μποτ… στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου
Τροχαίο δυστύχημα στις Καμάρες: Απόφαση για τον 28χρονο επίκουρο αξιωματικό
Πάτρα: Ανθεί πάλι το παράνομο σεξ - Κίνδυνος λουκέτων οίκων ανοχής λόγω ακρίβειας