Πάτρα – Εργατικές Κατοικίες Παραλίας: Ηθελαν αξιοποίηση κτιρίου, αλλά το πήρε ο ΟΑΕΔ

Το θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και έτσι έγινε γνωστή η εξέλιξη

Πάτρα - Εργατικές Κατοικίες Παραλίας: Ηθελαν αξιοποίηση κτιρίου, αλλά το πήρε ο ΟΑΕΔ

Εδώ και αρκετά χρόνια στη συνοικία των εργατικών κατοικιών Παραλίας πολλοί είναι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί, γιατί δεν αξιοποιούνται από το Δήμο, τα κτίρια που βρίσκονται πάνω στην πλατεία της.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει προτάσεις αξιοποίησης των κτιρίων, με τους κατοίκους να έχουν ζητήσει να παραχωρηθεί ο χώρος από το Δήμο σε τοπικούς συλλόγους για τη στέγαση των γραφείων τους και την πραγματοποίηση δράσεων, αλλά και για να ανοίξει κάποιο κατάστημα εστίασης.
Ωστόσο, καμία από αυτές τις προτάσεις δεν είχε προχωρήσει μέχρι σήμερα. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ο Φώτης Δημακόπουλος της παράταξης του Γρηγόρη Αλεξόπουλου κατέθεσε ερώτηση για να μάθει αν μπορούν να εκτελεστούν εργασίες ανανέωσης των κτιρίων, καθώς του είχε μεταφερθεί ότι παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Παράλληλα, έθεσε για μία ακόμα φορά προς συζήτηση το θέμα της αξιοποίησης προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Η αρμόδια χωρική αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου είχε απάντηση για το θέμα, η οποία όμως δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση που ενδεχομένως θέλουν οι κάτοικοι.

«Το γνωρίζουμε το θέμα που απασχολεί τους περίοικους των εργατικών κατοικιών και έχουμε ζητήσει από τον ΟΑΕΔ να μας παραχωρήσει το χώρο για να δρομολογηθούν ενέργειες αξιοποίησης. Ομως, αντί να συμβεί αυτό, μας γνωστοποιήθηκε ότι πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά του χώρου που βρίσκεται πάνω στην πλατεία, εντός των εργατικών κατοικιών, γιατί κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων του ΟΑΕΔ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση ως αποθήκη αρχειακού υλικού» ανέφερε αρχικά η κ. Τογιοπούλου.

Συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας την απάντησή της, ουσιαστικά μπήκε ένα τέλος στις επιδιώξεις της τοπικής κοινωνίας: «Επομένως, επειδή δεν έχουμε έγκριση παραχώρησης του κτιρίου και δεν είναι δικό μας, δεν μπορούμε να κάνουμε ενέργειες για να βελτιωθεί η εικόνα του ή να αξιοποιηθεί».

Από κατοίκους της περιοχής έχουν μεταφερθεί παράπονα γενικότερα για την κατάσταση της πλατείας, όπου αναμένει τη σειρά της για την αντικατάσταση των παιχνιδιών της παιδικής χαράς. Επιπλέον, η εικόνα της πλατείας με τα ακαθάριστα χόρτα θα αλλάξει το επόμενο διάστημα, αφού το δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίαση ενέκρινε την εργολαβία για την κοπή και απομάκρυνση ανεπιθύμητης αυτοφυούς βλάστησης για την πρόληψη πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση νυν και πρώην δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου - Νέα ανακοίνωση Παπαδόπουλου
Ηλεία: Αίσιο τέλος για τον 57χρονο στο Κάτω Σαμικό - Βρέθηκε ζωντανός
Πάτρα: Τα τραπεζάκια... ακόμα πιο έξω - Τα οφέλη της εστίασης και οι διαμαρτυρίες πολιτών
Αχαΐα: Ηλικιωμένος αγνοείτο επί ώρες, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή - Καλούσε σε βοήθεια αλλά δεν τον άκουγαν!